Proteine shakes. Praktisch iedere kracht-sporter die resultaat wil boeken heeft een grote pot met whey-proteine bovenop de kast staan. Het is een vast onderdeel van je dagelijkse dieet geworden en deze shakes bezorgen jou lichaam en spieren de nodige brandstof en repair-stoffen nadat deze flink zijn toegetakeld in het krachthonk. Naast dat proteine-shakes essentieel zijn voor jou groei, moet je verder kijken dan enkel die opgepompte spieren. Je gaat er namelijk beter door uitzien. Ja, je wordt knapper door proteine-shakes.

Dit is nogal een aanname. Laten we allereerst iets dieper in de materie duiken: Je gehele lichaam is opgebouwd uit proteine. Je ogen, haar, huid vitale organen en zelfs hormonen. Dit betekent dat de inname van deze biomoleculen a.k.a. proteine enkele verbazingwekkende gezondheid- en huidverzorging voordelen heeft.

man man proteine shakes

Bouw spiermassa op

No shit sherlock. Dit is dé reden waarom kracht-sporters proteine gebruiken. Het drinken van dit voedingssupplement verhoogt de bloedtoevoer naar spierweefsel toe en zorgt voor de toelevering van voedingsstoffen voor de spieren als aminozuren, glucose en zuurstof. Deze bevorderen spiergroei en herstel.

Stimuleert haargroei

Een gebrek aan eiwitten kan leiden tot een terugtrekkende haarlijn of zelfs kaalheid. Door proteine-shakes toe te voegen aan je dieet zal deze de hoofdhuid voeden en het haar gehydrateerd houden.

The Wolverine Effect

De superkracht van X-Men’s Wolverine is natuurlijk zijn snelle herstel vermogen. Nee, het gebruik van proteine-shakes zal je geen onverwoestbare adamantium skelet geven als wolverine, maar zal zeker bijdragen aan een sterker immuunsysteem en herstelproces bij wondjes doordat proteine-shakes de groei van nieuw weefsel activeert. Eiwitten en aminozuren zijn namelijk de bouwstenen van de huid. Een te lage consumptie van eiwitten kan litteken genezing vertragen.

man man proteine knapper

Vetverbranding

proteine-shakes zorgen er niet enkel voor dat de drang naar een middagsnack verdwijnt. Het zorgt ook voor gewichtsverlies en vet-afname. Proteine-shakes bevatten leucine, een aminozuur die een belangrijke rol speelt in de eiwitsynthese die calorieen verbrand.

Bevordert elasticiteit van de huid

Collageen is de bouwstof die de huid cellen bij elkaar houden. Collageen is goed voor zo’n 30 procent van de totale hoeveel eiwitten in je lichaam. Deze versterkt zowel de huid als de bloedvaten. de aminozuren in proteine-shakes verzorgt zuurstof en zorgt voor een hogere ontwikkeling van collageen die de huid elastischer en steviger maakt.

arnold proteine shakes man man

Die pot vol eiwitpoeder heeft dus meerdere doeleinden dan er enkel uit te zien als The Rock.