0,48 procent. Dat is de gemiddelde rente op een spaarrekening. Nee, met de veilige manier van sparen worden we niet rijk. Sterker nog, wat is het nut van sparen met een desbetreffend lage rente? We gaan op zoek naar alternatieven. En wat is het eerste wat in ons opkomt? Ja, beleggen! Maar waar beginnen we? We dromen er allemaal van om pandjesbaas te zijn of in een driedelig krijtstreep pak de Wolf of Wallstreet uit te hangen. Maar laten we eerlijk zijn: wat weten we er nou eigenlijk vanaf?

Verre reizen

Ieder jaar wil ik een mooie reis maken. Zo maakte ik vorig jaar een motorrit van het zuiden naar het noorden van Vietnam. Tijdens een verre reis ervaar ik het ultieme gevoel van vrijheid. Maar om zomaar, in één keer maandsalaris op te hoesten is niet niks. Ik wil makkelijk en veilig geld opzij kunnen zetten, maar daarnaast ook een mooi rendement pakken. En hier deed Semmie zijn intrede: het onafhankelijke digitale beleggingsplatform. Maandelijks leg ik €50,- in. Met een startkapitaal van 500 euro en een verwacht jaarlijks rendement van 4% bouw ik in de looptijd van slechts een jaar € 1.133 op. Zo verdien ik in 5 jaar €500,- meer dan wanneer ik het geld op een spaarrekening zou zetten. Ik bouw dus, zonder marktkennis, op een risicomijdende manier een steady rendement en vermogen op, waarvan ik jaarlijks die mooie reis kan maken. Voor welke droom ga jij beleggen?

Schermafbeelding 2016-12-07 om 15.30.40

Toekomstplannen

We hebben namelijk allemaal ambities en toekomstplannen. We dromen en stellen doelen. Maar om deze doelen te realiseren dienen we nu actie te ondernemen. Wanneer er in de toekomst een grote uitgave gedaan moet worden dient er vooraf gespaard te worden. Of belegd in dit geval. Hetgeen waarvoor je belegd verschilt per persoon: misschien spaar je voor een wereldreis, de studie van je pasgeboren kind of een vakantiehuis op een tropische locatie.

man man sparen toekomst

De afgelopen twee jaar heeft Semmie een rendement van 3,5 procent behaald bij een portefeuille met een laag risico. Bij een gemiddeld of hoger risico is het rendement gemiddeld 4,6 en 5.3 procent. Laten we het realistisch bekijken: hier wordt je niet direct miljardair mee, maar vergelijk dit bedrag eens met de gemiddelde spaarrente. Investeer in je eigen toekomst of die van je kinderen.