Welke horrorfilms op Netflix zijn eng?

Horror is in veel vormen en maten te vinden. Of we het nu hebben over behekste huizen, bovennatuurlijke monsters, psychopaten of een combinatie van dit alles: de engste films op Netflix laten je niet onbewogen. Check deze films en beoordeel zelf wat jij de engste horrorfilm van Netflix vindt.

The Conjuring

Liefhebbers van horrorfilms kennen The Conjuring hoogstwaarschijnlijk wel. We volgen Ed en Lorraine Warren, een koppel dat van paranormaal onderzoek hun werk heeft gemaakt. Ze worden ingeschakeld door Roger en Carolyn Perron, een koppel dat met hun dochters in een groot, afgelegen huis is getrokken. Al gauw blijken er onverklaarbare dingen te gebeuren in en rondom het huis. Aan het koppel de taak om het huis te ontdoen van de kwade krachten, maar dit zorgt (uiteraard) al gauw voor de nodige beangstigende taferelen.

IMDb-score: 7.5

 

Hereditary

Hoofdpersonage Annie worstelt met de dood van haar moeder. Ook haar zoon, dochter en echtgenoot rouwen, ieder op hun eigen manier. Tijdens een bijeenkomst van nabestaanden komt Annie in aanraking met de vreemde vrouw Joan. Samen besluiten ze Annie’s moeder weer op te roepen. Tegelijkertijd raken Annie’s kinderen verstrikt in vreemde en bizarre situaties. Het is duidelijk dat er iemand (of iets) het op het gezin heeft voorzien. Alles is terug te leiden naar Annie’s moeder en naar de freaky ideeën die Joan er op nahoudt. Bereid je voor als je Netflix aandoet, want door velen werd de film als engste horrorfilm van 2018 gezien.

IMDb-score: 7.3

 

Midsommar

Heb je Hereditary gezien, dan moet je Midsommar ook kijken. Beide vallen ze in de categorie van engste films op Netflix én zijn ze door dezelfde productiemaatschappij gemaakt. In Midsommar worstelt een meisje met het verlies van haar familie, die omkwamen bij een brand. Haar vriendje, van wie ze is vervreemd, nodigt haar uit om samen met zijn vrienden naar een Scandinavisch festival te gaan. Daar lopen de rituelen die aan het festival zijn verbonden al gauw ongelofelijk uit de hand.

IMDb-score: 7.1

 

The Mist

Stephen King is de koning van horrorverhalen. Dat hij niet alleen horrorverhalen kan vertellen, bewees hij onder andere met het geweldige The Green Mile. Voor The Mist haalt hij echter alle bovennatuurlijke aspecten uit de kast. De film begint met David, die samen met zijn zoontje schuilt voor een plotselinge storm. Ze nemen hun toevlucht tot een supermarkt, maar de andere aanwezigen al gauw beseffen dat dit geen normale storm is. De mist is namelijk het gevolg van het openen van een andere dimensie. Let vooral op het einde van de film. Die maakt dit zonder twijfel één van de engste horrorfilms op Netflix, al is het een ander soort horror dan je zou verwachten.

IMDb-score: 7.1

 

Sinister

Net als in veel van de engste films op Netflix gaat Sinister over een familie die verhuist. In hun nieuwe huis vindt Ellison, de vader van het gezin, opnames van oude familie-video’s. De beelden die hij vindt getuigen echter van eerdere massamoorden. Al gauw blijkt dat zijn familie zomaar eens de nieuwe prooi kan worden van de kwaadaardige gedaante die zich in hun huis bevindt.

IMDb-score: 6.8

 

World War Z

Geen heksen en spoken zoals in de meeste van de engste films op Netflix, maar zombies. Daarmee is World War Z tot de nok toe gevuld. Brad Pitt speelt de rol van Gerry, een man die is gespecialiseerd in oorlogsgebieden. Wanneer een vreemd soort hondsdolheid van mensen bloeddorstige zombies maakt, wordt zijn hulp ingeschakeld. Ondertussen moet Gerry de veiligheid van zijn familie blijven waarborgen. Maar waar ga je heen als het nergens meer veilig is? Check ook de andere 5 films met Brad Pitt die je gezien moet hebben.

IMDb-score: 7.0

 

Hush

Films waarin één zintuig wegvalt maken van een normale Netflix film gemakkelijk de engste horrorfilm die je je kan inbeelden. Als kijker ga je vanzelf meeleven en voelen met de hoofdpersonages. Denk bijvoorbeeld aan Bird Boxwaar zicht wordt belemmerd, of A Quiet Place waar men geen geluid mag maken. In Hush is een dove vrouw alleen thuis wanneer ze slachtoffer wordt van een behoorlijk freaky inbreker. Zonder hem te horen zal ze er alles aan moeten doen om de nacht veilig door te komen.

IMDb-score: 6.6

 

The Invitation

‘Onze’ Michiel Huisman bouwt hard aan de weg in Hollywood. Ook in The Invitation is hij te zien. Daarin wordt hij een man samen met zijn nieuwe vriendin uitgenodigd voor een diner bij zijn ex-vriendin en haar vriend. Die blijken echter behoorlijk onder invloed te zijn van vreemde ideologieën. Ook andere gasten van het etentje lijken de boel niet allemaal op een rijtje te hebben. Je bent gewaarschuwd: na het zien van deze film zit je bij je volgende etentje toch minder relaxed aan tafel.

IMDb-score: 6.6

 

The Woman In Black

Daniel Radcliffe bewijst met The Woman in Black dat hij meer is dan onze geliefde Harry Potter. In deze film speelt hij een advocaat omstreeks het begin van de 20e eeuw. Zijn nieuwe klus brengt hem naar een groot huis dat in de buurt niet bepaald populair is. Alles heeft te maken met een vroegere bewoonster van het huis en haar aanwezigheid die nooit helemaal is verdwenen.

IMDb-score: 6.4

 

The Ritual

Lekker met je vrienden backpacken? Altijd een leuk idee. Een vakantie door de natuur van Zweden zou dan ook eerder het onderwerp zijn van een vrolijke film en niet van één van de engste horrorfilms op Netflix. Dat denk je misschien, maar niets is minder waar. In The Ritual raakt zo’n groep vrienden namelijk verdwaald. Ze zoeken hun toevlucht tot een verlaten huis in het midden van het bos, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen.

IMDb-score: 6.3