Je bent geen kind van 5 meer

Je (tafel) manieren zijn waarschijnlijk ergens blijven hangen in je kindertijd. Je kunt op je eerste date best gaan uiteten, maar ga dan niet met je handen eten. Je gaat (hopelijk) niet naar een fastfood restaurant. Je bent een volwassen vent die hopelijk weet hoe je netjes met mes en vork eet. Eten met je mond open, je mond afvegen aan je mouw en onbeschoft doen tegen het personeel is ook zeker not done. Wanneer je weet dat je een date hebt, zorg en dan ook voor dat je er verzorgd uitziet. Neem een douche, scheer jezelf, poets je tanden, doe een lekker geurtje op, kleed jezelf goed en doe je haar. Niemand wil een eerste date hebben met iemand die eruit ziet alsof die net uit bed is gestapt.

Je ex is het onderwerp van de date

Het is uit tussen jullie, de relatie is over, finito. Begin dus alsjeblieft niet over je ex, zet jezelf er overheen. Maak een keuze. Wanneer je nog gevoelens hebt voor je ex-partner, begin dan niet aan iets nieuws. Velen beginnen na een break-up expres zo snel mogelijk met daten om juist over hun ex heen te komen, maar dat is niet de juiste manier. Het is simpelweg niet fair voor diegene die je ‘gebruikt’ om over je ex te komen. Je eerste date wilt namelijk geen verhalen over je ex aan horen. Hoe geweldig degene was, hoe jullie uit elkaar zijn gegaan, wat voor ruzies jullie hadden of hoe erg je haar mist. Heel simpel; niet doen.

Nooit doen op eerste date MAN MAN

De one-man show

Zelfverzekerdheid is zeker een goede eigenschap. Maar pas op dat je hier niet in doordraaft en een cocky persoon wordt. Je wilt namelijk niet overkomen als een verwaande vent waarbij de wereld om hem draait. Een eerste date gaat om elkaar te leren kennen en niet om een betoog te houden hoe geweldig jij bent. Je mag best aan het woord zijn maar geef haar ook een kans. Zorg er in ieder geval voor dat je niet saai bent met je verhalen die je vertelt. Dan had je date net zo goed een Netflix avondje thuis op de bank kunnen houden.

Je ogen dwalen te vaak af

Het doel van een eerste date is vaak toch wel om elkaar beter te leren kennen, tenzij de date natuurlijk een ‘netflix & chill’ insteek heeft. Maar goed, we gaan er voor nu even vanuit dat je haar beter wilt leren kennen. Jullie spreken ergens in de stad af om een drankje te doen. Gedurende de date worden je ogen alleen erg vaak afgeleid door alles om je heen. Zoals je telefoon die je voelt trillen in je broekzak. Laat deze daar zitten. Het is namelijk niet gezellig voor de ander wanneer jij telkens op je telefoon zit. Of wanneer er een dame langs komt lopen en jij naar haar kijkt in plaats van naar je date. Denk niet dat je dit onopgemerkt blijft want je date heeft dit echt wel door. Duidelijk niet oké dus.

Nooit doen op eerste date MAN MAN

Het tempo ligt te hoog

De date is heel gezellig of een grote flop. Je besluit om welke reden dan ook de drank rijkelijk te laten vloeien. Niet zo’n goed idee. Je drinkt net iets te veel waardoor je haar nog maar net recht in de ogen aan kunt kijken. Alcohol maakt je wellicht wat losser en je durft meer. Maar pas op dat het allemaal niet net iets ‘te’ wordt. Niets is zo onaantrekkelijk voor een vrouw wanneer een man verslagen wordt door de drank. Pas ook op je woordkeuze. Spreek haar op jullie eerste date niet aan met rare koosnaampjes zoals baby, babe, honey en ga zo maar door. Niet cool. Wanneer het de serieuze kant op gaat kun je dit misschien doen als ze dit leuk vindt. Maar ga niet te snel met allerlei termen gooien.

Is ondanks alles de eerste date geen succes? Geen zorgen. Soms is de klik er gewoon niet.