Stel (goede) vragen

Interesse tonen in je date is belangrijk en het is logisch dat je vragen moet stellen voor een lopend gesprek. Zorg op je eerste date wel dat je een beetje origineel bent. Simpelweg vragen wat ze doet en waarom ze dat doet kan, maar probeer wat meer inhoudelijke vragen te stellen. Op deze manier is er meer gespreksstof en laat je zien oprecht geïnteresseerd te zijn in je date.

Stel open vragen

Je date moet niet veranderen in een vragenvuur naar elkaar. Vragen met korte en simpele antwoordmogelijkheden zorgen ervoor dat je date verandert in een interview en dat is voor beide geen leuke ervaring. Probeer open vragen te stellen en vraag door om zo door te praten over andere onderwerpen.

eerste date gesprek MAN MAN

Praat niet over voorgaande relaties

Het bespreken van exen en relaties zal zeker een keer gebeuren, maar niet op de eerste date. Vind jij het leuk om een half uur te luisteren naar hoe vaak je date hier wel niet is geweest met haar ex… Nee, en dat geldt hoogstwaarschijnlijk ook andersom. Houd onderwerpen luchtig en leuk zodat je date naderhand aan jou denkt en niet aan haar ex.

Doe niet te veel je best

Je wilt indruk maken op je date, dat is logisch, maar houdt het in toom. Een aantal verhalen over leuke ervaringen is leuk, maar probeer de focus te houden op interesse tonen in je date. Let op dat je date zich comfortabel voelt en dat je haar niet onderbreekt met te veel verhalen over hoe fantastisch je leven wel niet is.

gesprek eerste date MAN MAN

Gebruik stiltes in je voordeel

Een stilte tijdens een eerste date is nu niet per sé leuk, maar het hoeft helemaal niet zo erg te zijn. Gebruik die stilte om haar een complimentje te geven en vervolgens daar verder op in te gaan met een vraag. Zo kan een stilte dienen als goede switch van onderwerp.

Ga niet in discussie

Geef haar niet het gevoel dat ze zichzelf moet bewijzen. Mocht ze iets zeggen waar je het toevallig niet mee eens bent, dan is het onnodig om een hele discussie aan te gaan. Een opmerking kan, maar verander je date niet in een debat. Vrouwen vinden discussies vaak vermoeiend en je wilt je date pas vermoeiend zien nadat ze na een aantal dates met je mee naar huisis gegaan…

Bereid je ook goed voor met een juiste outfit voor je eerste date!