Cuba

Het eiland van de sigaren, overheerlijke cocktails, klassieke oldtimers en pittoreske huisjes in de Havana. Het tropische eiland heeft in de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, maar behoudt zijn nostalgische charme. Dus zeker een bezoekje waard nu het haar authenticiteit nog heeft. Nog niet overtuigd? Deze fotoserie bewijst waarom Cuba hoog op je bucketlist hoort te staan.

vakantiebestemmingen oktober MAN MAN

Curaçao

Het eiland dat op de bucketlist van elke levensgenieter zou moeten staan. Dankzij de tropische temperaturen die het eiland gedurende het hele jaar niet verlaten, is het perfect om nog even te genieten van een beetje zomer. Doe dit onder het genot van een heerlijke cocktail op een parelwit strand. ´s Avonds of ´s nachts kan je de parelwitte stranden inruilen voor één van de gezellige beach clubs waar geregeld onvergetelijke feesten georganiseerd worden. Probeer ook eens wat anders in de vorm van een mountainbike tour die je meeneemt naar alle geheime en prachtige hoekjes van het eiland.

caraìben eilanden caribisch gebied MAN MAN

Tenerife

Het razend populaire Canarische eiland is ook na de zomermaanden in Nederland nog een populaire last minute bestemming. Caribische strandjes, tropische temperaturen en overheerlijk eten maken het eiland zo geliefd onder toeristen. Huur op eigen houtje een auto om het eiland te verkennen of ga mee op een van de prachtige excursies om dolfijnen te spotten en te zwemmen in één van de vele baaitjes op het eiland. Bezoek ook zeker Puerto de la Cruz, zonder twijfel de leukste stad op het eiland dankzij haar levendige sfeer en vele authentieke restaurants.

vakantiebestemmingen oktober MAN MAN

Bali

Met oktober als warmste maand is dit vooral voor de mensen die hun benodigde portie zon na deze hete zomer nog niet hebben gehad. Temperaturen boven de 30 graden lenen zich perfect voor vele uurtjes op het strand en mooie snorkelavonturen. Toch heeft dit eiland nog veel meer te bieden dan mooie stranden. Neem ook zeker de tijd om overdag de prachtige bouwwerken, tempels en rotsformaties te bezichtigen. De Sukawati Canyon verzekert je van een onvergetelijke dag waar je je ogen uitkijkt. Ben je niet bang voor zakkenrollers in de vorm van rondslingerende apen? Breng dan ook zeker een bezoekje aan de Pura Luhur Uluwatu Tempel.

vakantiebestemmingen oktober MAN MAN

Lissabon

Een stad die niet mag ontbreken in een Europese citytrip. Van heerlijk dineren met een glas wijn tot het bezichtigen van de authentieke gebouwen en betegeling in de stad. De mensen zijn zeer gastvrij en in elk straatje valt wel iets leuks te beleven. Vergeet ook zeker niet de met de ouderwetse tram een tripje te maken naar het centrum. Uitstappen om al het moois lopend te bezichtigen kan, maar van begin tot eind blijven zitten is naar onze mening ook zeker een aanrader.

vakantiebestemmingen oktober MAN MAN

Zakhyntos

Vrijwel elk van de Griekse eilanden zal voldoen aan de eisen voor een verlenging van je zomer. Toch is Zakhyntos onze favoriet. Opkomend in populariteit is het nu nog wat minder bekend onder Nederlandse toeristen. Alleen maar fijn voor een rustige vakantie waar je al het moois van dit eiland kan bezichtigen. Prachtige grotten, stranden en baaien om overdag te bekijken tijdens een van de vele aangeboden boottochten zorgen voor een gezellige en mooie invulling van je dag. Daarnaast is er een levendige strip met leuke barretjes voor de avonduren. Vergeet niet het romantische Cameo Island te bezoeken, te bereiken per houten loopbrug.

Vakantiebestemming oktober MAN MAN

Andalusië

Is dagenlang aan parelwitte stranden geen must, dan raden we Andalusië aan. Huur een auto en rijd deze prachtige Spaanse regio door. Geen gebrek aan bezienswaardigheden met de prachtige natuur en de talloze pittoresk witte dorpjes. Onmisbaar aan je reis door Andalusië is een bezoek aan de hoofdstad Sevilla. Weinig steden ademen meer Spaans en een wandeltocht door deze mooie stad garandeert onvergetelijke bezichtigingen.

vakantiebestemmingen oktober man man

Kan je geen reispartner vinden? Geen zorgen, want alleen reizen heeft ook vele voordelen!