Recap

Eerst is het tijd voor een korte terugblik waarom Spacey ook al weer zo in de spotlight werd gezet. Iets meer dan één jaar geleden werd Spacey onderdeel van de #MeToo discussie.  Hij werd meerdere malen beschuldigd van seksueel misbruik waarop hij reageerde er niets meer van te herinneren. De toekomst van de serie kwam hierdoor op een voetstuk te staan. Netflix besloot om het zesde seizoen van House of Cards door te laten gaan, maar dan zonder Spacey.

uitgeschreven Frank Underwood MAN MAN

Goodbye Frank Underwood

De beschuldigingen stapelden zich op, maar deze werden pas ruim na het vijfde seizoen naar buiten gebracht. Netflix moest hierop snel reageren en het script gaan omgooien. In het einde van seizoen 5 waren er namelijk nog geen plannen om Frank Underwood uit de serie te laten verdwijnen. Hoe Frank Underwood uiteindelijk uit de serie is geschreven is nu bekend. De meest voor de hand liggende manier om dit te doen is om Underwood te laten overlijden. Hiermee kon de serie op een gemakkelijke manier door gaan met het laatste seizoen zonder Spacey.

In onderstaand filmpje dat geplaatst is door House of Cards zelf is te zien dat hij echt is overleden. Claire Underwood staat aan zijn graf waar ze hem streng toespreekt.

Ben je nog opzoek naar nog een topper van Netflix? Bekijk dan de film Utøya.