‘Erectieproblemen’ is geen onderwerp waar veel over gesproken wordt. Toch komt het vaker voor dan men in eerste instantie denkt. Zo heeft één op de tien mannen last van erectieproblemen. Wanneer je hier last van hebt is dat erg vervelend, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je partner. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een erectiestoornis. Daarom hebben wij een aantal oorzaken van erectieproblemen geselecteerd waar je rekening mee kunt houden.

Stress

Één van de meest voorkomende redenen is stress. Wanneer je jezelf alleen maar drukt maakt over die deadline op je werk, is het lastig om je focussen op andere dingen zoals seks. Wanneer je met je gedachte steeds blijft afdwalen of wanneer je jezelf constant druk maakt, zal de kleine vriend niet omhoog komen.

Prestatie angst

Je wordt al nerveus bij de gedachte dat je vanavond in bed moet presteren. Natuurlijk kan het soms spannend zijn, zeker de eerste keer dat je met haar de lakens deelt. Je maakt je druk en blijft maar denken “vanavond moet ik”. Hier wordt het niet beter van. Dit kan leiden tot een vervelende vicieuze cirkel. Het lukt een enkele keer niet om hem omhoog te krijgen en in plaats van die gedachte los te maken, blijf je je druk maken. Door die druk lukt het weer niet en ga zo maar door. Mocht dit ooit voorkomen, maak je dan vooral niet te druk. Praat er met je partner over en help het de wereld uit

Te weinig alcohol

Te weinig alcohol? Ja het staat er echt en nee, we bedoelen niet dat je jezelf iedere dag klem moet drinken om een erectie te krijgen. Maar eens in de zoveel tijd is het niet verkeerd om wat alcohol te nuttigen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig drinken 25-30% minder kans hebben op een erectiestoornis. Dus drink af en toe een lekker glas whiskey. Just to take the edge off.

erectie problemen stoornis MAN MAN

Te veel alcohol

Deze heeft niet veel uitleg nodig toch? Iedereen heeft het wel een keer meegemaakt een avond goed drinken en aan het eind van de avond niet meer in staat zijn om het bloed de goede kant uit te laten stromen. Zeker wanneer er overmatig gedronken wordt kan een incident leiden tot serieuze problemen.

Medicijnen

Veel medicijnen hebben als bijwerking dat erectieproblemen kunnen ontstaan. Zeker wanneer medicijnen overmatig gebruikt worden kan dat leiden tot erectieproblemen. Daarnaast kan het je libido verlagen en kan het zelfs zorgen dat je moeilijker een orgasme krijgt.

Overgewicht

Overgewicht hebben heeft niet direct impact op een erectiestoornis, maar het zijn de bijwerkingen van overgewicht die kunnen leiden tot problemen. Denk hierbij aan diabetes, hoge bloeddruk en hartproblemen. Daarnaast wordt oestrogeen door vet geproduceerd, dit kan ervoor zorgen dat je hormonen uit balans raken. Probeer af en toe wat meer te bewegen, dit zorgt er bovendien ook voor dat libido verhoogd wordt.

Laag testosteron gehalte

Ook een te laag testosteron gehalte kan voor problemen zorgen. Een te laag gehalte komt vaker voor dan gedacht en kan het gevolg zijn van ouder worden, slaaptekort, slechte voeding en aankomen.

Probeer op deze oorzaken te letten zodat je een dergelijk probleem kunt voorkomen. Mocht dit niet helpen check even je dokter, die kan je er altijd mee helpen.