HBO wil in 2019 verschillende locaties openen

Nu de serie op zijn einde loopt heeft HBO plannen om verschillende film locaties in onder meer Noord-Ierland te gebruiken als toeristische attractie. Deze locaties worden dan hetzelfde aangekleed als in de serie. Ook wapens, personen in kostuums en andere objecten zullen op die locaties terug te vinden zijn. Je waant je op deze manier dus echt in Game of Thrones. HBO wil deze locaties in 2019 openen voor publiek. Behalve onderstaande locaties, gaat ook de studio waarin het meeste is gefilmd, Linen Mill Studios, open. Het is hier mogelijk om een uitgebreide tour te volgen.

Winterfell

Of het kasteel nu gerund wordt door Ramsay Bolton of Jon en Sansa, de torens van Winterfell zijn in de serie grauw en imponerend. In de serie is het de zetel van de leider van het Noorden, en al meer dan 8000 jaar oud. Het werd gebouwd door Brandon de Bouwheer en hij kreeg hierbij naar verluid hulp van reuzen. In het echt is het veel vrediger en mooier, gelegen in County Down in Noord-Ierland. Het is daar ook meestal een stuk groener en zonniger. Maar speciaal voor fans van de serie wordt het dus weer omgetoverd tot het imposante kasteel van het huis Stark.

Games of Thrones locaties MAN MAN

Castle Black

Castle Black is het hoofdkwartier van de nachtwacht in de serie, gelegen halverwege de muur. Het is een donkere en kille ruimte voor zijn bewoners. In het echt is deze locatie niet zo immens als in Game of Thrones. Omdat de muur en het kasteel zo groot zijn is er veel aangepast voor op beeld. Dit kasteel is in werkelijkheid te vinden in de verlaten Noord-Ierse gemeente Magheramorne Quarry. Ook deze locatie is straks zoals in de serie. Je zult er wel de besneeuwde bergtoppen en gletsjers van de muur bij moeten denken, deze zijn gefilmd in IJsland.

Game of thrones locaties MAN MAN

Kings landing

Deze spectaculaire locatie is de hoofdstad en thuisbasis van de leider van de zeven koninkrijken in Game of Thrones, dus deze locatie moest natuurlijk één van de mooiste zijn. Dit is in de serie een locatie met prachtig weer en kans op luxe leven voor degene die zich dat kunnen veroorloven. De stad heeft echter wel te kampen met overbevolking. De eerste seizoenen werd dit gefilmd op Malta. Sinds seizoen drie worden deze scènes gefilmd in het Kroatische Dubrovnik. Dit pittoreske plaatsje aan de Middellandse Zee was perfect voor het filmen en deze plek is straks ook open voor publiek.

Game of Thrones locaties MAN MAN

Hoewel het einde van Game of Thrones in zicht is, heeft HBO wel een spin-off besteld.