Jawel, winnen! Je hebt weer een date gescoord. De vlag mag uit. In de kroeg ontmoet, want je durfde op haar af te stappen en een drankje aan te bieden.

Jullie vonden het leuk elkaar een keer nuchter mee te maken, dus hebben een leuke koffietent uitgezocht als eerste date. En daar zit je. Toch best spannend. Je wilt leuke dingen zeggen en grappig zijn. En interessant. En intellectueel. Maar soms floept toch net dat zinnetje eruit die je liever niet had willen zeggen. Welke dingen moet je nou absoluut niet zeggen op date één? De volgende.

“Ik wil wel betalen, maar wil je niet beledigen”
Het klinkt misschien aardig, maar die vrouw hoort alleen maar dat je feminisme een eng fenomeen vindt. Vaak zullen ze zich niet beledigd voelen als jij aanbiedt te betalen. Zo wel, zeggen ze dat wel.

“Mijn ex deed altijd …”
Je ex. Niemand, maar dan ook niemand, moet over zijn ex praten op de eerste, tweede of derde date. Je moet haar in ieder geval de illusie geven dat je al over haar heen bent. Of niet daten.

date-1

“Draag je dit in het dagelijks leven ook?”
Goed bedoeld, maar wat zij hoort: “Wat heb je in hemelsnaam voor tent aan?!” Blijkbaar doen mannen dit. Doe maar niet.

“Mag ik je zoenen?”
Je merkt het wel als er fysieke aantrekkingskracht is. Iedereen krijgt een slappe pik van de vraag om een eerste zoen. Ook zij.

date-4

“Zij wil graag …”
Je date heeft zelf een stem en kan prima zelf duidelijk maken aan de ober wat ze wil drinken. Maak al helemaal niet de keuze voor haar.

date-2

“Als je keer bij mijn ouders komt …”
Dit is ongeveer van hetzelfde caliber als beginnen over je ex. Er zijn types die het fantastisch vinden als je hen al betrekt in jouw persoonlijke kringen. Andere denken: Dude. Nee. Ga weg. Snel. Nu.

“We moeten echt een keer …”
Samen fantaseren over de toekomst? Dat kan na een paar dates ook nog wel. Ook als de click super nice is. Vertel gewoon eerst eens wat je zelf van plan bent.

Iets racistisch, homofobisch of seksistisch
Lijkt me een duidelijke zaak.

date-3

Wees voorzichtig over religie
Religie is best een interessante topic, maar houd je mening vooral voor je. De kans dat je iemand beledigd is gewoon aanwezig.

Conclusie
Begin niet over een toekomst samen, over je liefdesverleden, of iets waarmee je haar waarden schaadt. Veel plezier!