Wat maakt een man onaantrekkelijk?

We hebben het vaak over vrouwen. Wat we aantrekkelijk vinden aan het andere geslacht, maar ook wat de minder aantrekkelijk vinden. Dit is handig om te weten natuurlijk. Toch leek het ons handig om het ook eens andersom te bekijken, zodat we weten wat we voortaan beter anders kunnen doen. We besloten dus eens te raadplegen bij onze vriendinnen van FEM FEM. Zij weten immers precies waar ze het over hebben. Volgens hen maken de volgende dingen een man onaantrekkelijk.

 

1. Een slechte houding

Vrouwen vinden het ontzettend erg als jij een slechte houding hebt. Onvriendelijk, ongeïnteresseerd of verwaand zijn dingen die je écht altijd achterwege moet laten. Dit is een grote afknapper. Wanneer je het toch doet, moet je niet gek opkijken als je daarna heel snel wordt afgewezen.

2. Slechte tafelmanieren

Volgens de dames van FEM FEM is het noodzaak dat je goede tafelmanieren hebt. Met in je rechterhand een vork en zo de boel naar binnen werken, maakt geen allesbehalve een goede indruk. Zorg er dus voor dat jij zelfs aan tafel de juiste manieren gebruikt.

wat maakt een man oonaantrekkelijk

3. Slechte spelling

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel een grote afknapper. Natuurlijk hoef je niet alle ins en outs te kennen van de Nederlandse taal, maar ‘ik wordt’ is echt een grote no-go. Het wordt gewaardeerd als je dit soort regeltjes in je hoofd hebt zitten.

4. Slechte mondhygiëne

Een minder verrassende, maar niet minder belangrijk. Dit vinden we bij vrouwen ook gewoon belangrijk toch? Een slechte adem kan echt niet. Poets netjes twee keer per dag je tanden, gebruik je tandenstoker regelmatig en gebruik mondwater om goed te reinigen. Die frisse adem wordt op prijs gesteld.

5. Niet lekker ruiken

Eigenlijk het verlengde van het vorige punt. In zijn geheel vindt het een vrouw het prettig als je lekker ruikt. Bij vieze geurtjes zal ze sneller weglopen. Douche dus regelmatig, kies parfum die bij jou past en vergeet je deo niet! Wat ook erg belangrijk is: zorg voor kleding met een fris geurtje.

Lees ook hoe je altijd lekker ruikt. Het gaat namelijk veel verder dan alleen je parfum.

6. Oneerlijkheid

‘Eerlijkheid duurt het langst’ wordt vaak gezegd. Dit geldt voor vrouwen ook. Liegen kan gewoon echt niet en maakt een man onaantrekkelijk. Blijf dus altijd eerlijk!

wat maakt mannen onaantrekkelijk

7. Opschepperig gedrag

Hou de grote praatjes voortaan maar voor je. Vrouwen vinden het absoluut onaantrekkelijk als je de hele dag opschept over je kwaliteiten, prestaties en andere dingen. Natuurlijk mag je trots zijn op wat je hebt gedaan en dat vertellen, maar blijf er niet steeds mee te koop lopen.

8. Niet openstaan voor nieuwe dingen

Op verschillende vlakken kan dit een grote afknapper zijn voor een vrouw. Of dit nou een nieuwe vakantiebestemming, een bijzonder gerecht of een bioscoopfilm is: het is gewoon vervelend. De dames van FEM FEM geven aan dat dit wel eens een grote oorzaak kan zijn voor een sleur in de relatie. Sta open voor nieuwe ideeën dus!

9. Bezitterigheid

Natuurlijk hoort een beetje gezonde jaloezie erbij. Dit laat zien dat je echt van haar houdt. Probeer alleen niet door te slaan naar bezitterigheid. Constant willen weten waar ze is, wat ze doet en met wie ze daar is, is echt een no-go voor een vrouw. Vertrouw haar en geef haar de vrijheid die ze nodig heeft.

10. Spugen

Toegegeven: wij doen dit. En eigenlijk gewoon te vaak en onnodig. Nu blijkt ook nog eens dat vrouwen dit een van de grootste afknappers vinden. Heel snel mee stoppen dus. Dit is niet de manier om indruk te maken.

Nu weet je welke dingen je voortaan beter kunt vermijden, omdat ze onaantrekkelijk zijn. Lees hier welke zes dingen jou juist wel aantrekkelijk maken volgens vrouwen.