Wat vinden mannen onaantrekkelijk aan vrouwen?

Voor de één is dat veel te veel make-up en voor de ander is het regelmatig te laat komen vaak een bron van ergernis. De belangrijkste zaken waar we ons echt aan storen zetten we even op een rij. Vind jij dit ook onaantrekkelijk?

1. Te veel make-up maakt een vrouw echt niet mooier

We zijn blij als onze partners hun best doet om er bijzonder goed uit te zien. Veel vrouwen gebruiken dan ook make-up, maar het kan ook teveel van het goede zijn. Dat ze gek is op een goede foundation, oogschaduw, eyeliner, mascara, lippenstift en blush is tot daar aan toe, het betekent niet dat ze er alle op moet smeren. Goede make-up zie je namelijk niet, maar verhoogt haar natuurlijke schoonheid.

2. Extreme make-overs zijn vaak overkill

Net als bij make-up, kan ook een make-over meer schade toebrengen dan dat het goed doet. In de meeste gevallen zijn wij mannen al tevreden met een nieuw kapsel of nieuwe schoenen. Als ze daarentegen juist alles uit de kast haalt om een geheel nieuwe look te bedenken, slaat ze de plank al snel mis.

wat vinden mannen onaantrekkelijk afknappers

We krijgen dan al snel het gevoel dat er iets mis is met haar zelfvertrouwen. Kortom: als ze zo extreem te werk gaat, wordt het tijd voor een goed gesprek. Je wil immers niet wekelijks bezig zijn om te wennen aan haar nieuwe look.

3. Roddelen is onaantrekkelijk

Hoe lief je partner ook voor jou is, als roddelen haar grootste hobby is raak je er waarschijnlijk snel op uitgekeken. Natuurlijk is het leuk als je vrouw of vriendin van alles op de hoogte is, maar dat betekent niet dat ze alles over iedereen wereldkundig hoeft te maken. Het zou zelfs kunnen betekenen dat ze alles wat jij haar in vertrouwen vertelt ook aan de grote klok gaat hangen. Dat wil je niet, toch?

4. Ze past zich volledig aan jouw leven aan

Dat een vrouw er veel aan doet om het naar je zin te maken is prima, het betekent niet dat ze zichzelf helemaal moet wegcijferen. Mannen vinden het fijn om verwend te worden, maar het is minstens zo belangrijk dat ze ook gewoon haar eigen ding kan doen.

Als ze echt alles opzij zet om jou te behagen, dan maakt dit haar absoluut niet extra aantrekkelijk. We vinden het normaal gesproken juist ook leuk als ze haar eigen hobby’s heeft.

5. Ze is te zelfverzekerd dat het arrogant wordt

Net zoals sommige mannen grossieren in het ego, is het ook voor een vrouw onaantrekkelijk als ze té zelfverzekerd zijn. Nu is er niks mis met een behoorlijke hoeveelheid trots en zelfbewustzijn, maar als een vrouw te zelfverzekerd door het leven gaat is dat vaak onaantrekkelijk.

wat vinden mannen afknappers

Het maakt haar minder goed benaderbaar en oogt in veel gevallen zelfs verwaand. Stijgt de zelfverzekerdheid van je partner tot ongekende hoogtes, dan zou je jezelf af moeten vragen of het niet gespeeld is en ze feitelijk haar onzekerheid wil verbergen.

6. Geen doel of ambitie hebben

Samen leven betekent niet automatisch dat haar doelen en ambities op een laag pitje moeten staan. Juist het tegenovergestelde is waar. We vinden het vaak enorm aantrekkelijk als ze haar eigen doelen en wensen heeft.

Sterker nog, in de meeste gevallen kan een vrouw die weet wat ze wil bereiken rekenen op onze onvoorwaardelijke steun en toewijding. Ontbreken die doelen, dan wordt het al snel als onaantrekkelijk gezien.

7. Haar ex belachelijk maken

Veel vrouwen hebben de neiging om onze eigenwaarde een goedbedoelde boost te geven door negatief te praten over haar vorige relaties. Dat werkt in de meeste gevallen averechts.

Wij mannen weten heus wel dat er een reden is dat het niet heeft gewerkt. Waar het juist om gaat is het hier en nu en niet over de manier waarop hij je heeft behandeld of wat hij heeft nagelaten. Door je ex door het slijk te halen gaan we zo’n vrouw al snel als minder aantrekkelijk zien.

8. Jaloezie is een van de meest onaantrekkelijke dingen

Last but not least: jaloezie. Een bepaalde mate van jaloezie is gezond, het is tenslotte jouw partner en je wil niet dat diegene intiem wordt met iemand anders. Maar er is een dunne lijn tussen gezonde jaloezie en té jaloers zijn.

onaantrekkelijke kenmerken

In deze moderne tijd kan het best zo zijn dat jij ook vrouwen kent waar jij als man een vriendschappelijke band mee hebt. Als jouw partner hierdoor heel achterdochtig wordt, is dit onaantrekkelijk. Het is al helemaal een afknapper als ze je bepaalde dingen gaat verbieden of onaardig gaat doen tegen de desbetreffende persoon. Een dikke vette no-go.

Hoe wij soms een beetje kieskeurig kunnen zijn, kunnen vrouwen dat net zo goed. Check dan ook de grootste afknappers voor vrouwen.