Waarom houden vrouwen van mannen met brede schouders?

Vrouwen voelen zich over het algemeen meer aangetrokken tot mannen met brede en gespierde schouders. Maar waarom is dit nou eigenlijk zo belangrijk voor een vrouw? Wij hebben het voor je uitgezocht en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt het alles te maken te hebben met of je een goede vader kunt zijn en uiteindelijk veel geld kan verdienen. Ja, echt waar.

 

1. Brede schouders zijn belangrijker dan het uiterlijk

Vrouwen vinden een gezonde Body Mass Index oftewel BMI een belangrijke factor als het gaat om de aantrekkelijkheid van een man, maar deze wint het niet van het belang dat vrouwen hebben bij jouw schouderomvang. Kortom, in plaats van krachttraining voor al die andere lichaamsdelen kun je je voortaan ook alleen focussen op je schouders, want dit vinden vrouwen het allerbelangrijkste. Scheelt een hoop tijd en inspanning.

man aantrekkelijker gespierd lichaam schouders groot bree

2. De taille-tot-borstverhouding

Terwijl je taille-tot-heupverhouding vaak voor aantrekkelijkheid staat, vinden vrouwen dit eigenlijk helemaal niet zo interessant bij een man. Vrouwen vinden de taille-tot-borstverhouding namelijk veel belangrijker. Mannen met lichamen in de vorm van een omgekeerde driehoek, of grote schouders en kleine tailles met het liefst een paar goede buikspieren worden voor vrouwen dan ook als het aantrekkelijkste beschouwd.

3. Ze kunnen je meer geld opleveren

Mannen met een grote schouderomvang worden daarnaast gezien als betere leiders met een hogere status dan andere mannen die dit niet hebben. Uit onderzoek blijkt dat dit komt omdat mensen de neiging hebben om status te associƫren met aantrekkelijkheid en daarom verdienen aantrekkelijke mensen dan ook meer geld. Voor vrouwen een goede reden om van lekkere brede schouders te houden.

4. Brede schouders kunnen andere mannen intimideren

Uit een ander onderzoek komt naar voren dat niet alleen vrouwen brede schouders aantrekkelijk vinden, maar mannen dit zelf ook als ideaal lichaamstype beschouwen. Mannen die deelnamen aan dit onderzoek noemden schouders namelijk hun belangrijkste lichaamsdeel en lieten weten dat zij hun schouders het liefste wel zouden willen veranderen, vooral om ze groter en sterker te laten lijken. De meeste mannen hebben het idee dat een grote schouderomvang ervoor zorgt dat andere mannen geen ruzie zoeken. En dat speelt ook een rol voor vrouwen, hierdoor voelen zij zich namelijk veilig bij een man.

wat vinden vrouwen aantrekkelijk gespierd bierbuik

5. Het zijn betere vaders

Last but not least blijken mannen met een grote schouderomvang ook betere vaders te zijn. Dat komt omdat hun aantrekkelijkheid ervoor zorgt dat ze eerder partners aantrekken en kritischer zijn als ze dit doen. Hierdoor gaan ze niet voor de eerste de beste Tinder-match . Daarnaast geeft aantrekkelijkheid ook een signaal af dat zij fitter zijn en dat hun nakomelingen meer kans hebben om te overleven. Dit, en in verband met hun vermogen om meer geld te kunnen verdienen, zou kunnen betekenen dat zij een betere vader voor hun kinderen zijn.