Welke spullen dient iedere man in zijn woning te hebben?

Sommige spullen op deze lijst zijn praktisch om te hebben of zelfs vrijwel onmisbaar, anderen zijn een teken van stijl en smaak. Hoe dan ook mogen deze dingen niet ontbreken in jouw huis. Heb jij al deze dingen al in huis?

1. Een goed keukenmes

Gooi dat botte stuk metaal in je keukenla weg en een investeer in een goed keukenmes. En nee, dan bedoelen we niet zo’n blok van vier of vijf messen die eigenlijk alsnog van matige kwaliteit zijn, maar een echt goed mes, bijvoorbeeld een Japans koksmes. En nog belangrijker: zorg dat het scherp blijft.

2. Een koffiezetapparaat

Een goed koffiezetapparaat mag niet ontbreken. Of je nu liever filterkoffie drinkt of een espresso, zorgt dat je een apparaat aanschaft van goede kwaliteit. Zo geef je minder geld buiten de deur uit aan koffie en hoef je ook geen oploskoffie te drinken. En het is ook wel handig wanneer je gasten krijgt.

Tip van de redactie: de Lidl verkoopt nu een koffiemachine met flinke korting. 

3. Een 4K televisie met een goed geluidssysteem

Beter beeld dan 4K bestaat er bijna niet en tegenwoordig hoeft een 4K televisie helemaal niet duur meer te zijn. Investeer daarom in een beter beeld, zodat je je films en series in de beste kwaliteit ziet. Een goed geluidssysteem mag natuurlijk ook niet ontbreken. Koop een set stijlvolle kwaliteitsboxen die je voor je tv kunt gebruiken, maar ook om bijvoorbeeld muziek op af te spelen.

wat moet je als man in huis hebben

4. Een gereedschapskist

Of je nu handig bent of twee linkerhanden hebt, geen enkel huis kan zonder een gereedschapskist. Er zal altijd een moment komen dat je een schroefje of een moertje moet aandraaien. Een kist met al het basis gereedschap is dus een must.

5. Kunst

Niemand wil naar kale muren kijken. Kies iets wat je zelf mooi vind en een stijlvolle uitstraling heeft. Sport- en filmposters kun je dus beter niet ophangen. En beperk je niet tot kunst aan de muren: fleur je interieur op met bijvoorbeeld beeldhouwkunst of keramiek.

6. Planten

Planten zijn ook onderdeel van het decor, maar ze verdienen hun eigen plekje op deze lijst. Een leuke plant brengt je huis tot leven en geeft het kleur. Daarnaast kan het in leven houden van een paar planten een leuke uitdaging zijn.

7. Lampen

Je wil eventuele gasten natuurlijk niet in een donkere kamer laten zitten, maar ook niet in een huis met felle lampen. Zorg daarom dat je naast de gewone plafondlamp ook nog lampen met een warmer licht hebt, bijvoorbeeld een staande lamp of een voor op een tafel of nachtkastje.

8. Goede flessen drank

Wanneer je geen alcohol drink geldt dit misschien niet – al is het altijd goed om iets in huis te hebben voor gasten – maar het beste kun je ten minste drie speciale flessen in huis hebben. Een fles wijn, een fles champagne en een fles sterke drank, bijvoorbeeld een goede whisky. Zo heb je voor elke gelegenheid iets.

wat moet iedere man in huis hebben

9. Een goed matras

Het slapen op het verkeerde matras kan funest zijn voor je nachtrust en je lichaam. Dat kan door de kwaliteit komen, maar ook doordat het gewoon het verkeerde matras voor jou is. Je gebruikt je matras ongeveer een derde van je dag, het is dus belangrijk om een goed matras te hebben. Doe je research en vind het ideale matras voor jou met genoeg comfort dat je uitgerust wakker wordt.

10. Kledinghoezen

Misschien denk je: waarom? Ik kan mijn kleren toch ook gewoon zo in de kast hangen? Dat kan, maar voor alles wat je minder vaak draag of buiten het seizoen is, kun je het beste kledinghoezen gebruiken. Zo vermijd je stof en andere dingen die je kleren kunnen aantasten. Zo kun je deze kleding goed opbergen terwijl je het niet draagt.