Het is een hele opgave om planten in leven te houden. De ene plant kan wel in de zon staan, de andere niet. Een cactus moet maar eens per twee weken water, een bananenplant veel vaker. Sommige planten moet je elk jaar verpotten, andere om de vier jaar. De trend is een feit. Steeds meer van ons hebben meerdere planten in huis staan, maar ze in leven houden is voor velen een groot probleem. Daarom wordt er elke maand een cursus gegeven in Amsterdam die terwijl je dat misschien niet zou verwachten, binnen een week is uitverkocht.

planten man man 00

Zo hou je planten in leven

Geen tijd of zin voor een cursus, maar wel op zoek naar basisstappen waarmee je jouw planten in leven kan houden? We’re here to help.

1. Een goede plek voor je plant is belangrijk. Cactussen kunnen goed in de zon staan, maar een tropische plant als de Monstera kan daar minder goed tegen. Check dus voordat je een plant koopt of die goed past op de plek die jij ervoor in gedachten had.

2. Check bij het water geven niet alleen de bovenste laag aarde op vochtigheid, maar voel ook onderin. Soms is aarde onderop veel natter dan de bovenkant. Te veel water is slecht voor een plant.

3. Komen de wortels onderaan de pot naar buiten? Verpot je plant dan, want dit is een teken dat de plant niet genoeg ruimte heeft. Meer meer ruimte planten hebben, hoe beter deze groeit.

4. Gele blaadjes horen erbij, af en toe sterven er wat blaadjes van je planten af.

Het hebben en verzorgen van planten in huis oogt in eerste instantie misschien wat vrouwelijk, maar niets is minder waar. Ze kunnen ook helpen met het fixen van vrouwen. Deze mannenplanten zorgen voor meer vrouwen.