Tips voor een goed datingprofiel en meer likes

Het is nu eenmaal niet makkelijk, een datingprofiel maken dat precies goed is. Het nadeel van datingapps is dat je iemand moet beoordelen op een paar foto’s en de informatie die ze opgeschreven hebben. Als het profiel niet interessant of leuk genoeg is, dan wordt er al snel naar links geswipet.

 

1. Kies de juiste eerste foto

Hoewel je bij bijna elk profiel meerdere foto’s kunt uploaden, is de eerste foto natuurlijk het belangrijkste. Als je echt op zoek bent naar een serieuze date met een kans op een relatie is het beste om gewoon een leuke, spontane foto van jezelf te gebruiken. Weg met die groepsfoto’s en selfies zonder shirt waarop je je spieren showt. Geen enkele vrouw heeft zin om uit te moeten vogelen wie van de vijf jij nou eigenlijk bent.

Als je die groepsfoto er echt bij wil hebben mag hij dus helemaal als laatste. Een foto zonder shirt staat vaak nogal arrogant en ijdel. Ideaal is een goed belichte foto met alleen het bovenste 1/3 van je lichaam. Hoe spontaner, hoe beter, dus het mag best een foto zijn waarbij je wegkijkt van de camera in plaats van eentje met een geforceerde glimlach. Meer tips nodig voor foto’s? Check dan onze tips voor een goede profielfoto op datingapps.

2. Show, don’t tell

Je kunt natuurlijk wel zeggen dat je een goed gevoel voor humor hebt, maar als dat niet te zien is op je profiel kom je daar alsnog niet ver mee. Een beetje humor werkt vaak goed op datingapps. Het beste kun je je wel ver weg houden bij de clichés en filmquotes. Probeer eens een leuke anekdote of een grappige blunder. Zo ben je origineel – ervan uitgaande dat niet iedereen hetzelfde heeft meegemaakt – en trek je gelijk de aandacht. Je kunt dit ook toepassen bij het kiezen van je foto’s. Wanneer je beschrijft wat je leuk vindt om te doen in je vrije tijd, voeg je ook een leuke foto toe aan je profiel waar je die activiteit doet. Zo krijg je gelijk variatie in de foto’s.

goed profiel dating app

3. Verifieer je identiteit

Bewijs dat jij het echt bent is altijd een pre. De Tinder Swindler is zeker niet de eerste scammer op een datingapp. Om te zorgen dat je potentiële date zeker weet dat je geen catfish bent, kun je bij sommige apps jezelf laten verifiëren. Je kunt dan met bijvoorbeeld je identiteitskaart bewijzen dat je bent wie je zegt te zijn en dan geeft de app je een vinkje. Ook kun je vaak linken naar andere apps, zoals Instagram. Let dan wel goed op dat er niets beschamends op staat, want dan ziet ze je misschien alsnog niet zitten.

4. Wees wat uitgebreider

Natuurlijk hoef je niet je hele levensverhaal in je bio te zetten, maar het kan altijd beter dan een paar steekwoorden over je persoonlijkheid en hobby’s. Gebruik volledige zinnen en probeer er een beetje een verhaaltje van te maken. Gooi er zoals in punt twee al gezegd is wat humor of een anekdote bij en het is helemaal top. Veel datingapps hebben de mogelijkheid voor badges met je interesses of vragen die je kunt beantwoorden. Maak daar gebruik van, dan wordt je profiel zo compleet mogelijk.

5. Lieg niet over je lengte

Vrouwen willen nog wel eens eisen hebben als het om de lengte van hun partner gaat. Nu is het voor de gemiddelde Nederlandse man waarschijnlijk wel wat makkelijker, want we zijn in Nederland nu eenmaal lang. De vrouwen overigens ook, dus uiteindelijk kom je bij hetzelfde uit. De reden dat je niet over je lengte moet liegen, is dat het het uiteindelijk niet waard is. Wanneer zij je afkeurt puur omdat je een paar centimeter kleiner bent dan ze graag zou willen, ben je waarschijnlijk beter af zonder haar. Natuurlijk mag je je best een beetje beter voordoen op een datingapp, maar over sommige dingen kun je beter gewoon eerlijk zijn. Dat is beter voor jezelf en je toekomstige date.

Wanneer je dan eindelijk een match hebt met je verbeterde datingprofiel, moet je er nog voor zorgen dat ze je wel leuk gaat vinden. Blijf dus weg van de online dating afknappers.