De salarissen van de beste spelers uit het Nederlands Elftal

De spelers van het Nederlands Elftal voor het EK 2024 in Duitsland zijn niet alleen topspelers op het veld, maar ook miljonairs op de bank. Het salaris van Frenkie de Jong bij FC Barcelona? Die hakt even € 18 miljoen per jaar binnen. Het salaris van Mathijs de Ligt bij Bayern München? Dat is een flinke € 16 miljoen per jaar. En Virgil van Dijk verdient € 14,9 miljoen per jaar bij Liverpool. Geen wonder dat hun bankrekeningen er zo goed uit zien.

 

Bonussen voor het Nederlands Elftal op het EK 2024

Maar het geld houdt niet op bij hun clubcontracten. Ze kunnen ook flink binnenharken bij het EK 2024. Met bonussen voor elke interland en een flinke premie voor winst, is spelen voor ons land niet alleen een kwestie van eer. Tijdens het EK in 2016 kregen ze bijvoorbeeld 25.000 per gewonnen wedstrijd en een bedrag van € 250.000 als ze de beker pakten. En de bonussen voor het EK in Duitsland? Die zijn nog hoger, dus reken maar dat ze een extraatje verdienen als ze het ver schoppen.

Het EK 2024 gaat van startgeld tot de jackpot voor de winnaar en dit zijn bedragen waar je van mag dromen. De totale prijzenpot is voor dit EK € 371 miljoen, waar van € 34 miljoen voor de winnaar is. Zelfs voor de dikbetaalde voetballers ter wereld is dit niet niets.

Hoe wordt dit geld verdeeld?

  • Deelnamevergoeding: Elke deelnemende ploeg pakt gelijk een lekkere € 9,25 miljoen.
  • Gelijkspel in de groepsfase: Een schamele € 500.000 voor elk team dat een puntje pakt in de groepsronde.
  • Winst in de groepsfase: Wie een groepswedstrijd wint, verdient een vette € 1 miljoen.
  • Achtste finales: De teams die de knock-outfase halen, krijgen elk € 1,5 miljoen.
  • Kwartfinales: Als je bij de laatste acht zit, cash je € 2,5 miljoen.
  • Halve finales: Op weg naar de finale? Dan krijg je € 4 miljoen.
  • Tweede plaats: Balen als je de finale verliest, maar je krijgt nog wel een troostprijs van € 5 miljoen.
  • Kampioenschap: En natuurlijk, de jackpot: win de finale en je stapt € 8 miljoen rijker van het veld.

Het is echter wel goed om te weten dat het per bond verschilt hoeveel de spelers daadwerkelijk krijgen. Het prijzengeld gaat namelijk direct naar de bond, en niet naar de spelers. Het is onbekend hoeveel de KNVB de spelers uit gaat keren.