Mensen overwegen de Instagram-app te willen verwijderen

De nieuwste update van Instagram is op het eerste gezicht maar een piepkleine aanpassing. Maar het is precies deze subtiele verandering die gebruikers behoorlijk uit de tent lokt. Wanneer je de app vandaag opende, voelde je misschien dat er iets ietwat was veranderd.

Voor iedereen die zich zo voelde na het updaten van de app: maak je geen zorgen, je hebt het goed gezien. Instagram heeft gewoon besloten om het lettertype een tikkeltje aan te passen (tot overmaat van ramp).

De wijziging is nauwelijks op te merken met het blote oog, maar toch groot genoeg om zeurende gebruikers de kriebels te geven. Het lettertype op je profielpagina is nu namelijk net iets groter. Het lijkt misschien een klein verschil, maar veel gebruikers zijn woest.

Social media is woest

Sociale media barst uit zijn voegen met klachten. Op X (voorheen Twitter) uiten gebruikers hun afschuw en noemen de verandering spuuglelijk. Sommigen roepen zelfs om het terugdraaien van deze update.

Een gebruiker klaagde: “Instagram heeft het lettertype veranderd en ik haat het zo erg,” terwijl een ander toevoegde: “Het nieuwe Instagram-lettertype is zo LELIJK. WAAROM HEBBEN ZE DAT ZO GEDAAN, HET ZIET ER VREEMD UIT.” Een ander voegde toe: “Instagram heeft het lettertype iets veranderd en het bezorgt me kippenvel…”

Hoeveel de verandering ook de gemoederen bezighoudt, het is onwaarschijnlijk dat gebruikers massaal zullen vertrekken. Uiteindelijk hebben ze de niet-chronologische feed en de overvloed aan advertenties ook moeten accepteren. Instagram lijkt, ondanks alles, onmisbaar te blijven voor de meeste mensen.