Waar gaat de film Godzilla Minus One over?

Godzilla Minus One neemt je mee naar het door de oorlog verwoeste Japan, waar voormalig kamikazepiloot Koichi de hoofdrol neemt. Gespeeld door Ryunosuke Kamiki, heeft Koichi moeite met schuld en trauma’s uit de oorlog. Hij voelt zich een mislukkeling, omdat hij zijn plicht niet kon vervullen en zoekt nu naar een manier om zijn eer te herstellen.

Deze kans krijgt hij wanneer Godzilla, het monster dat we allemaal kennen, terugkeert om het land op stelten te brengen. Terwijl de overheid verstijft van angst en niets lijkt te doen, verzamelt Koichi een groep oorlogsveteranen om zelf het gevecht aan te gaan.

Bekijk hieronder de trailer van Godzilla Minus One (YouTube):

 

Wie spelen er in de film?

Naast de spannende verhaallijn van Godzilla Minus One maakt ook de cast de film ontzettend goed. Ryunosuke Kamiki heeft de hoofdrol als Koichi. De acteur heeft zelf ook een indrukwekkend verhaal. Toen hij namelijk geboren werd in Fujimi kreeg hij kort erna een zeldzame ziekte, maar hij had uiteindelijk het geluk dat hij bij de 1% hoorde die de ziekte overleefde. Zijn moeder besloot hem op jonge leeftijd in te schrijven als kinderacteur. Hij speelde voor de eerst keer in een tv-advertentie toen hij twee was en werd al snel een van de beste kinderacteurs van zijn generatie.

Daarnaast zien we Minami Hamabe in de rol van Noriko, een jonge vrouw die zich aansluit bij de missie tegen Godzilla. Verder maken ook acteur zoals Yuki Yamada en Munetaka Aoki deel uit van de cast.

Ryunosuke Kamiki in Oscar winnende film

Lovende kritieken op IMDb en Rotten Tomatoes

Dat Godzilla Minus One populair is kunnen we wel merken als we naar recensies kijken. De film scoort een 7.9/10 op IMDb en op Rotten Tomatoes een score van 98%. Kijkers staan versteld over de manier waarop de film het klassieke monsterverhaal combineert met een menselijk drama. Wij zetten een aantal reacties van Netflix-kijkers op een rijtje:

De visuele effecten, die een Oscar wonnen, worden gezien als een van de beste in de recente filmgeschiedenis, vooral gezien het kleine budget van ongeveer € 13 miljoen. De film is nu te bekijken op Netflix.