Matthijs de Ligt naar Bayern München

De roddels gingen al een tijdje dat Matthijs de Ligt zou gaan vertrekken bij Juventus. Hij werd aan verschillende clubs gekoppeld. Zo werden Manchester United, Chelsea en Barcelona al veelvoudig gelinkt aan de naam van de Ligt. Er werd veel gespeculeerd, maar uiteindelijk heeft hij toch voor Bayern München gekozen.

Juventus besloot akkoord te gaan met een bod van 80 miljoen euro om de Ligt te verkopen. Dit is wel een paar miljoentjes meer dan zijn collega Ryan Gravenberch, die voor ongeveer vier keer minder wegging bij Ajax. Matthijs zou zijn contract bij de Duitse club tot juni 2027 hebben getekend. De club heeft veel geld betaald voor de speler, maar ze zullen moeten blijven betalen. Het salaris van Matthijs de Ligt is namelijk uitzonderlijk, hij gaat er flink op vooruit.

Het salaris van de Ligt bij Bayern

Bij Juventus verdiende Matthijs een jaarsalaris van 10 miljoen euro bruto per jaar. Zijn salaris bij wordt bij Bayern München bijna verdubbeld. Hij gaat bij de Duitse club volgens Sky Sports een salaris van tussen de 17 en 19 miljoen euro per jaar verdienen. Dat betekent dat hij per maand ongeveer 1,5 miljoen euro binnenharkt. Dit is een schatting gemaakt door Sky Sports, die er over het algemeen niet vaak naast zitten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Natuurlijk zal zijn steun en toeverlaat Matthijs zijn vriendin ook meeverhuizen van Turijn naar München. We hebben het hierbij natuurlijk over de prachtige AnneKee Molenaar.