1. Minder praten, beter luisteren

De dating tip voor mannen in hun twintiger jaren: minder praten, beter luisteren. Als je wat gespannen bent, wil je dat vaak niet laten merken aan de ander. Al helemaal niet als je de persoon net voor het eerst hebt ontmoet. En wat gaan mensen vaak doen om hun gespannenheid te verbloemen? Juist: praten. En soms erg veel praten. 

Dat is nou precies wat niet heel handig is om te doen. Ten eerste heeft dit geen effect op de spanning die je voelt, en ten tweede kan dit ook een verkeerd beeld van je geven. Misschien kan je in zo’n moment alleen maar praten over jezelf en dat is al helemáál niet goed. Je zou het gesprek kunnen starten met een spontane opmerking over hoe goed ze eruit ziet of een leuke vraag bedenken. Tijdens het gesprek is het van belang dat je stiltes laat vallen. Geef de ander de ruimte om dingen te vertellen. Zij zal in deze ruimte ook vragen aan jou stellen en dan kun je zo een prettig gesprek voeren.

2. Pas op als je een social chameleon bent

Het zijn van een sociale kameleon kan vaak averechts werken. Ben je nog niet bekend met deze term? Een sociale kameleon is iemand zijn gedrag afstemt op de situatie. Ze zijn juist heel flexibel in hun gedrag en denken: “wie moet ik precies zijn in deze situatie om de meest positieve indruk te maken?” Je kunt je misschien al voorstellen dat dit zowel voor- als nadelen met zich meebrengt. Je gedraagt je vaak op een gunstige manier, maar je wisselt dus ook enorm in persoonlijkheid. Dit kan voor mensen die jou in verschillende settingen meemaakt erg verwarrend zijn. Probeer tijdens de eerste date opzij te zetten wat zij van je zal denken. Kijk eens naar hoe jij jezelf het liefst zou laten zien.

hoe moet je daten twintiger jaren

3. Verander je gedachtegang als je nogal gespannen bent

De kans is groot dat je behoorlijk gespannen bent als je voor het eerst op date gaan. Daarom is deze derde tip van de zeven tips voor mannen in hun twintiger jaren perfect voor de gespannen man. Het lijkt heel simpel, maar het beste is toch echt om je gedachtegang over het daten aan te passen. Als je gespannen bent, is het makkelijk om jezelf naar beneden te halen en de situatie juist groter te doen lijken. Maar wat zou iemand doen die helemaal niet gespannen is voor een date? Plezier maken en gewoon kijken wat er gebeurt. Diegene met wie je op date gaat is waarschijnlijk net zo zenuwachtig als jij. Probeer spontane gesprekken met elkaar te voeren en oprecht geïnteresseerd te zijn. Als het niet de avond wordt die je in gedachten had, maar je het alsnog gezellig hebt gehad, dan is dat al genoeg.

4. Wees zelfverzekerd maar niet arrogant

Het is belangrijk om zelfverzekerd te zijn tijdens je eerste date. Alleen moet je er wel voor zorgen dat deze zelfverzekerdheid niet overloopt in arrogantie. Maar hoe doe je dat dan? Je wil leuke dingen over jezelf vertellen en je bent trots op wat je bereikt hebt. Dat is zeker goed om met je date te delen. Probeer het alleen niet de hele tijd over jezelf te hebben of jezelf ondertussen de hemel in te prijzen. Trots zijn op een lastige prestatie is namelijk wat anders dan vieren hoe goed je het wel niet allemaal hebt gedaan. Het kan al enorm helpen om aan de ander te vragen waar zij trots op zijn. Zo geef je ook de indruk dat je geïnteresseerd bent in wat de ander kan en doet. Zo praat je niet alleen maar over jezelf maar maak je er een gesprek van.

5. Onzekerheden liggen bij jezelf, niet bij een ander

Onzekerheden. Iedereen is wel eens onzeker over zichzelf. Dat is hartstikke normaal. Belangrijk om te weten is dat onzekerheden vanuit jezelf komen. Je kunt dus niet een ander de ‘schuld’ geven van je eigen onzekerheden. Je kunt jezelf vergelijken met een ander en de conclusie trekken dat het bij jou allemaal niet zo lekker loopt. Toch maak jij zelf deze conclusie en pas je je gedachten hierop aan. Doe dit dus niet! Je bent goed zoals je bent en je bent een pracht mens. Door deze gedachten te gebruiken in plaats van onzekerheden, krijg je een zelfverzekerde uitstraling.

dating tips jonge mannen beginner

6. Laat ‘de perfecte date’ niet naar je hoofd stijgen

Misschien ben je al jaren aan het daten en lukt het maar niet goed. Misschien komt dit doordat je te hoge eisen aan jezelf of aan de ander stelt. Een toxic gedachte is dan ook dat je als man pas aantrekkelijk bent als je met veel vrouwen het bed in duikt. Als dit dan niet zo gaat kan dat je de indruk geven dat je blijkbaar onaantrekkelijk bent. Zet deze gedachte meteen uit je hoofd, want er is helemaal niks van waar. Misschien zie je wel een relatie voor je die mensen op de eerste date afschrikt. Laat de ‘perfecte date’ niet naar je hoofd stijgen. Ben geïnteresseerd in de ander en probeer er samen een leuke date van te maken. De juiste persoon tref je vanzelf.

7. Ga er gewoon op uit

En dan zijn we aangekomen bij de laatste tip van de zeven dating tips voor mannen in hun twintiger jaren. Het kan goed zijn dat je door nare date-ervaringen absoluut geen zin meer hebt. Toch is de kans heel groot dat de timing niet goed was. Of dat je misschien nog wat te jong was. En dat geeft helemaal niks. In de tussenliggende jaren ben je gegroeid, of je dat nou weet of niet, en wie weet is het nu wel de juiste tijd. Ga er gewoon op uit en probeer er wat van te maken. Je leert overal van, dus het zal sowieso niet voor niks geweest zijn. Uiteindelijk gaat het je helemaal lukken om de ware te vinden (als dat je intentie is).

Durf je niet de daten omdat je hartstikke verlegen bent? Check dan deze vijf goeden dating tips voor verlegen personen.