Maak oogcontact

Voor velen de eerste les omtrent zelfverzekerdheid. Echter vergeten mannen vaak dat hier het verschil tussen verlegen en eng relatief klein is. Met geen oogcontact maak je weinig indruk en met te veel zal de ander zich wellicht opgelaten gaan voelen. Zorg voor geïnteresseerd oogcontact, maar maak er geen staarwedstrijd van.

Toon interesse in anderen in plaats van alleen jezelf

Te arrogante mannen hebben de gewoonte enorm veel over henzelf te praten. Niemand houdt van een gesprek waarin iemand alleen maar zichzelf aan het ophemelen is. Het is belangrijk jouw acties voor zichzelf te laten spreken en dan komen ze vanzelf wel naar boven. Zelfverzekerde personen vinden het niet nodig om over henzelf te praten, maar stellen zich zo op dat anderen dit over hen doen.

Zelfverzekerd MAN MAN

Tijdens gesprekken is het belangrijk om oprechte interesse te tonen in de ander. Luister écht en vraag door op antwoorden. De ander zal bewust of onbewust merken dat je het niet over jezelf hoeft te hebben, omdat je zelfverzekerd genoeg bent om hoe je bent. Wanneer je te arrogant bent, wil je dat het gesprek om jou draait zodat je zo goed mogelijk voor de dag kan komen.

Zorg voor de juiste lichaamstaal

Een zelfverzekerde man ziet er relaxed en op zijn gemak uit, waar een arrogante man eruit ziet alsof die zich stoer voor wilt doen. Zelfverzekerdheid straal je uit door te laten zien dat jij helemaal tevreden bent met hoe je bent en dit niet gaat veranderen. Oprechtheid is hierin doorslaggevend. Bij een arrogant iemand zal de focus niet liggen op daadwerkelijk op zijn gemak zijn, maar op de ander overtuigen dat hij dit is.

Kleed je als jezelf

Kleding is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van ieders voorkomen. Het volgen van modetrends is actueler dan ooit – ook voor mannen. Echter betekent dit niet dat je maar mee moet gaan met de menigte. Zelfverzekerdheid straal je uit. Des te zelfverzekerder zul je overkomen wanneer jij vooral draagt wat je mooi vindt. Het verschil tussen zelfverzekerd en arrogant is hier: De zelfverzekerde man heeft een gevoel voor mode, maar draagt wat hij mooi vindt en wat bij hem past, waar de arrogante man duidelijk goedkeuring probeert te krijgen door zo modieus mogelijk voor de dag te komen. Ec

Zelfverzekerd MAN MAN

Ben jezelf, ook in groepen

Kleding en lichaamstaal zijn essentieel voor je uitstraling in een groep. Echter is je bijkomend gedrag erg belangrijk. Arrogante mensen willen vaak de sociale omgeving controleren door zich zo aanwezig mogelijk te gedragen. Ze eisen alle aandacht op en halen anderen naar beneden om zelf beter voor de dag te komen. Zelfverzekerde mannen zijn gewoon lekker zichzelf en krijgen door hun oprechtheid voldoende positieve aandacht.

Zelfverzekerd MAN MAN

Het eerder benoemde arrogante gedrag komt vaak door een stiekeme onzekerheid. De arrogantie komt door een in hun ogen gebrek aan bepaalde kwaliteiten en dat wordt op die manier gecompenseerd. Zelfverzekerde mannen kennen hun eigen waardes en kwaliteiten en zijn hier content mee. Ze zijn zelfverzekerd om de dingen die zij te bieden hebben en hoeven andere gebrekkige kwaliteiten niet te compenseren. Ze zijn niet bezig met zo perfect mogelijk zijn, maar met gewoon zichzelf zijn.

Lees hier ook hoe je zelfverzekerd een gesprek aangaat.