Antarctica

Een plek die niet weggelegd is voor de koukleumen onder ons, maar zelfs als koukleum zijnde zou je deze plek eens moeten bezoeken. Op tijdelijk verblijvende onderzoekers na is het eiland vrijwel onbewoond en dit is misschien ook wel wat dit een bijzondere vakantiebestemmingen maakt. Genieten van de door mensen onaangeroerde landschappen en vrij lopende pinguïns. Dit is een trip met een cruiseschip of klein vliegtuigje meer dan waard. Vrijwel alleen te bereiken vanaf de meest zuidelijke punten van Zuid-Amerika of Zuid-Afrika zal je er wel enige moeite in moeten steken. Maar geloof ons, je zal er geen spijt van krijgen.

speciale vakantiebestemmingen MAN MAN

Motuo in Tibet

Een plek in China die een plekje in dit rijtje verdient. Het gebied kenmerkt zich door zware natuurlijke omstandigheden. Denk aan steile oosthellingen van de Himalaya en de grote hoeveelheden regen door moessonregens. Dit maakt het één van de moeilijkst te bereiken plekken van China. Tevens kan je van meer dan 3.000 verschillende soorten planten en 42 soorten zeldzame dieren genieten in het reservaat van Metog. Een once in your lifetime vakantie.

De Faeröer-eilanden

Het walhalla voor wandelaars en avonturiers beslaat toch wel deze Deense eilandengroep. Denk maar niet dat je even een last-minute kan boeken voor een heerlijke wandeltocht, want er zijn slechts twee vluchtmaatschappijen die de mogelijkheid bieden om naar dit prachtige vulkanische en rotsachtige gebied te vliegen.

speciale vakantiebestemmingen MAN MAN

Isles of Scilly

Direct vanuit Nederland naar deze prachtige eilanden vliegen kan je uit je hoofd zetten. Passend bij dit lijstje zul je hier wat meer moeite in moeten steken, maar dat is de moeite ook meer dan waard. Vanuit het Engelse vasteland zijn er een aantal locaties om per helikopter, klein vliegtuig of boot te reizen. Geniet van de prachtige natuur, geweldige dieren of leuke wateractiviteiten.

Waiheke-eiland in Nieuw-Zeeland

Waiheke is het op één na grootste eiland in de Golf van Hauraki in Nieuw-Zeeland. Het eiland is via de lucht alleen per helikopter te bereiken. Naast een originele manier van reizen, is het ook nog eens de perfecte manier om de natuur op een andere manier te aanschouwen. De veerboot tocht is een traditionelere manier om al het moois dat de omgeving te bieden heeft in je op te nemen.

speciale vakantiebestemmingen MAN MAN

Nimmo Bay in Canada

Per helikopter, boot of met één van de weinige vliegtuigmaatschappijen kan je deze plek diep in de Canadese wildernis bereiken. Het is de enige bewoonde locatie in het gebied en is onmogelijk te bereiken via de weg. De rust en kalmte die heersen in dit luxe resort zijn in combinatie met de prachtige natuur aspecten maken dit een vakantie waar jij helemaal tot rust komt.

Svalbard in Noorwegen

Eén van de meest Noordelijke bewoonde plaatsen ter wereld die vele avontuurlijke reizigers trekt. Het Arctische gebied leent zich perfect voor tochten met sneeuwscooters, hondensleetochten en het verkennen van ijsgrotten. Wederom vliegen hier geen regelmatige lijnvluchten op en neer. Je bent afhankelijk van twee luchtvaartmaatschappijen. Het gebied staat bekend om zijn ijsberen, dus een vlucht hiernaartoe is een garantie voor veel moois.

speciale vakantiebestemmingen MAN MAN

Livingston in Guatemala

Een klein en uniek vissersdorpje in Guatemala. Doordat het niet aangesloten is op het wegennet heeft het zijn unieke en authentieke cultuur behouden en is het een bezoek meer dan waard. Het vissersdorpje ligt aan de monding van Río Dulce en kan alleen per boot worden bereikt.

Stromboli-eiland

Stromboli is het meest Noordelijke Eolische eiland. Al sinds 1932 is het één van de drie actieve vulkanen in Italië die onafgebroken uitbarst. Toch komen wandelaars, avonturiers en geologen graag naar het eiland. Waaghalzen die het eiland willen bezoeken kunnen de boot pakken vanaf Sicilië.

speciale vakantiebestemmingen MAN MAN

De Galapagos-eilanden

Deze welbekende prachtige eilanden zijn alleen te bereiken vanuit Ecuador. Met een klein vliegtuig kun je de prachtige flora en fauna aanschouwen. Wel zijn er bepaalde restricties om deze prachtige flora en fauna ook zo te houden. Wij mensen hebben er namelijk een handje van dingen soms niet in eenzelfde staat te laten wanneer wij er naar ‘kijken’.

Safe to say. Dat aan deze exclusiviteit wel een prijskaartje hangt. Met reizen is dat natuurlijk sowieso het geval. Je kan tijden lang sparen en het dan ineens uitgeven, maar er zijn ook andere manieren. dit is hoe jij kan werken tijdens je wereldreis met de leukste baantjes wereldwijd.