Is het gebruikelijk om geheimen te hebben?

Er bestaat simpelweg geen relatie zonder geheimen. Het is juist gezond om sommige dingen te verzwijgen voor de ander. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 60% van de personen in een relatie toegeven dat ze minstens één, twee of drie geheimen in een relatie te hebben. Ook eerlijkheid kan tegen je gebruikt worden. Het kan teleurstellingen of discussies met je mee brengen. Soms is het niet altijd slim om de waarheid te vertellen. Wat je vaak ziet is dat mensen opener naar elkaar toe worden naarmate ze langer bij elkaar zijn.

geheimen in een relatie partner MAN MAN

Waarom zijn er geheimen in een relatie?

Liegen gebeurt vaker en dit komt meestal voort uit liefde. Je wilt de ander niet kwetsen of je wilt simpelweg het beste voor jezelf. Je houdt datgene simpelweg niet voor niets voor jezelf. De gevolgen die de waarheid met zich mee kan brengen wil je op dat moment absoluut niet onder ogen zien. In de meeste gevallen is gliegen de makkelijkste manier.

Ja je leest het goed: de makkelijkste manier. Dat is wel degelijk wat anders dan ‘de beste manier’. Knoop dat goed in je oren.

De impact voor jouw partner

Ook jouw partner voelt aan dat er iets niet kopt, dit heet intuïtie. Dit is je zesde zintuig die dingen al weet voor je er zelf zeker van bent. Vaak gaat jouw partner gelijk uit van het ergste. Wat je dan ziet, is dat ze hun beste vriendin opzoeken en daar hun hart gaan luchten. Deze beste vriendin zal vaak aan de kant van jouw vriendin gaan staan en zal jou ook gaan wantrouwen door je gedrag. Als je merkt dat jouw vriendin na ‘een avondje met de meiden’ zich heel anders gedraagt, pas dan op.

geheimen in relatie partner MAN MAN

Hoe verder?

Het beste is natuurlijk om geen geheimen voor elkaar te hebben. Echter is dit niet de realiteit. Ga na waarover je wel of niet over kan liegen. Zo zullen sommige leugens voor je eigen bestwil geen probleem zijn. Probeer echter zo veel mogelijk eerlijk te zijn. Dit zal het vertrouwen in jullie relatie alleen maar versterken. Geef over verschillende aspecten eerlijk je mening, maar formuleer het zo subtiel dat jij je vriendin niet kwetst. Zo weet zij ook dat jij geen leugens meer voor haar zal hebben, iets wat ze enorm zal waarderen. Eerlijkheid duurt het langst.

Als je geheimen in een relatie echt een big deal vindt maar toch bij je partner samen wilt blijven, dan dien je naar de juiste oplossing te zoeken. In dit geval is communicatie de sleutel tot succes. Praat met elkaar, praat indien nodig met een relatietherapeut of overweeg zelfs een open relatie.