Luister niet naar de volgende date tips

Daten. De ene lijkt goed in flirten in te zijn, terwijl het voor de ander wat onwennig en spannend lijkt te zijn. Zie je iemand zitten en ga je de uitdaging aan? Dan moet je ervoor zorgen dat je ongemakkelijke situaties uit de weg gaat. Laat je niet gek maken door alle adviezen die je om je hoofd geslingerd krijgt, want deze zijn lang niet allemaal zo relevant als ze lijken. Dus krijg je een van de onderstaande date tips van je maten? Luister er dan niet naar.

 

1. De eerste stap zetten

Dit is één van de date tips die je écht zou moeten negeren. ‘De man moet altijd de eerste stap zetten.’ Het is een cliché dat al jaren speelt en waar we het echt even over moeten hebben. We leven in 2023, de vrouw mag ook echt wel eens laten weten dat zij jou ook ziet zitten.

2. Geef iedereen een kans

Het klinkt redelijk om iedere date die op je pad komt te accepteren en een kans te geven. Hoe erg je ook met tegenzin de date in zal gaan, je weet maar nooit hoe het uit zal pakken. Misschien zal je vooroordeel ineens een positieve wending krijgen en was het allemaal toch de moeite waard.

date tips die je moet negeren

Bij twijfel iemand toch een kans geven, daar is niks mis mee. Weet je vooraf eigenlijk al zeker dat het niks voor je is en lijkt het ijs breken met leuke openingszinnen en vragen een onmogelijke opgave te zijn? Wees dan eerlijk en ga de date niet aan. Zo voorkom je misverstanden, een ongemakkelijke situatie en een gebroken hart.

3. Ga niet voor te hoog gegrepen

Deze zal je misschien wel herkennen: je hebt een dame op het oog en je laat haar zien aan je vrienden. Hoe je hoopte op een enthousiaste reactie, geven ze allemaal aan dat ze ‘te hoog’ voor je gegrepen is en je maar beter op voorhand een blauwtje kan voorkomen.

Zie je iemand zitten? Neem dan een beetje risico. Luisteren niet altijd naar je vrienden die zeggen dat ze te goed voor je is, want die zouden zo maar stik jaloers op je kunnen zijn. Stap op haar af en wie weet is zij wel de vrouw van je dromen. Lees eens het volgende: hoe versier je een vrouw die veel knapper is dan jij?

4. Maak prioriteiten in je leven

Veel mensen denken dat je prioriteiten moet gaan maken wanneer je iemand aan het daten bent. Dit is een van de meest gemaakte fouten tijdens het daten. ‘Wanneer je een vriendin hebt, moet je een stapje terug doen van de dingen die je in het dagelijkse leven eerder altijd deed.’ Dit is niet waar.

Natuurlijk moet je tijd vrijmaken voor elkaar en af en toe een avondje met je maten missen, maar het is niet de bedoeling dat je alles inlevert. Je hoeft niet je hele leven op zijn kop te zetten voor iemand die er toevallig bij is gekomen. Blijf gewoon de dingen doen die je eerder al deed en blijf haar ondertussen de benodigde aandacht geven.

5. Deel niet te snel de lakens

Wanneer mag je samen in bed duiken? Nu zal hier iedereen anders over denken, maar daar hoef je helemaal niet naar te luisteren. Er is niet een ‘te’ snel. Voor iedereen is de situatie tijdens het daten een ander proces. Voelt het goed dan is het door jou gekozen moment altijd de perfecte timing.

7 date tips die je écht zou moeten negeren

Belangrijk is wel altijd rekening te houden met haar. Wil zij liever nog even wachten? Respecteer dan haar wensen. Ooit komt jouw tijd wel en des te meer reden er dan een fantastisch moment van te maken.

6. Je moet minstens één one night stand hebben gehad

Dat dit onderwerp in jouw vriendengroep wel eens ter sprake zou kunnen komen, dat zou goed kunnen. De ene wil er niks van weten, terwijl voor de ander dit na een avondje stappen een gewone gang van zaken is.

Knoop één ding wel goed in je oren: niks moet, alles mag. Weet je van jezelf dat het niks voor jou is, maar word je keer op keer weer gepushed door je vrienden? Doe het dan gewoon niet. Ga je tegen je zin in, dan kan dit alleen maar uitpakken als een hele ongemakkelijke situatie in bed.

7. Haar datingsite profiel zegt alles over haar

Om je gelijk uit je bubbel te halen: als je denkt dat dit zo is, zit je er goed naast. Een dating profiel zegt lang niet alles over de persoon. Sterker nog, je zal niet de eerste zijn die voor een onverwachte verrassing komt te staan bij de eerste date.

Hoe ze er op haar profielfoto uit ziet als de vrouw van je dromen kan dit in werkelijkheid heel anders uitpakken. Hoewel het allemaal in werkelijkheid zou kunnen tegenvallen hoeft dit niet altijd zo te gaan. Misschien is ze namelijk nóg leuker in het echt dan op het plaatje.

Heb je de onzinnige date tips in je oren geknoopt? Dan dien je nog wel te weten wat je wél moet doen. Met leuke date activiteiten wordt jouw eerste date een succes.