MMA-carriérevechtsport

Conor verrees uit een lastige wijk in Dublin tot een van de grootste sterren die MMA ooit heeft gezien. Nadat Conor zich in 2013 bij het Ulltimate Fighting Championship (UFC) had gevoegd, verenigde “The Notorious de featherweight divisie met zijn titelwinst in 2015. Het jaar daarop werd hij kampioen in twee divisies door ook de lichtgewicht titel te winnen. Na zijn gevecht met Floyd Mayweather kondigde Mcgregor zijn MMA pensioen aan in maart 2019.

Vermogen van Conor McGregor

Mcgregor heeft aan zijn UFC gevechten zo’n 115 miljoen dollar verdiend. Dit is inclusief het gevecht tegen Khabib Nurmagomedov in oktober 2018. Naast deze gevechten was er nog het grote boksgala tegen Floyd Mayweather. Dit evenement was een van de grootste pay-per-view happenings ooit, met 4.3 miljoen mensen die het kochten. Bij dit gevecht verdiende Conor ongeveer honderd miljoen dollar door middel van royalty’s, concessies en bonussen. Hierna heeft Conor ook nog 14 miljoen euro verdiend met reclame voor onder andere Burger King, Beats by Dre en AnheuserBusch.

Pensioen?

Op 20 september 2018 kondigde Conor Mcgregor aan dat hij een deal voor acht gevechten in de Ultimate Fighting Championship had getekend. De voorwaarden van de deal zijn niet bekend gemaakt. Het is aannemelijk dat de deal zo’n 200 miljoen euro waard is. Op 25 maart 2019 stuurde Conor een cryptische tweet de wereld in waarin hij beweerde zich terug te trekken uit de MMA om zich te focussen op zijn nieuwe zakelijke ondernemingen. Zo had hij het bijvoorbeeld over zijn Proper 12 Whiskey. Als hij echt klaar is met vechten, dan gaat hij met pensioen met ongeveer 235 miljoen euro aan totale carriére-inkomsten. Na rekening te houden met de belasting die hier nog over heen moet komen, kijken we tegen zo’n 120 miljoen euro net-worth aan. Bij lange na niet het miljard waar Mcgregor het zelf over had.

Leuk feitje: mede-vechter en rivaal van Mcgregor, Floyd Mayweather, heeft wél een miljard op de bank staan.