Conor McGregor whiskey: Proper No. Twelve

Conor McGregor gaat zich dus bemoeien met de drankenmarkt en brengt een eigen Ierse whiskey uit. De drank is gemaakt in samenwerking met David Elder, die eerder bij Guinness werkte, en krijgt de naam Proper No. Twelve. Het komt natuurlijk vaker voor dat sterren hun naam verbinden aan bepaalde projecten, maar de Ier benadrukt dat hij niet enkel geld en bekendheid inbrengt. Hij zal ook betrokken zijn bij het gehele proces van creëren en op de markt brengen. Hij zegt in een persbericht dat er vele verschillende blends zijn gemaakt totdat hij en het team helemaal tevreden waren. Ze hebben dus de tijd genomen en McGregor deelt het resultaat nu graag met de hele wereld. De smaak is complex en ervaren, maar ook soepel met hinten van vanille, honing en geroosterd hout.

McGregor whiskey MAN MAN

De naam is afkomstig uit de jeugd van McGregor

De naam van de nieuwe whiskey is afkomstig uit de jeugd van de Ierse vechtsporter. Hij komt uit het dorp Crumlin, in Dublin 12. Die plek heeft een speciale plek in zijn hart, waar hij ook leerde vechten en de man werd die hij vandaag de dag is. Nog altijd is de plek onderdeel van het dagelijkse leven van McGregor. Het is een échte Ierse whiskey en twelve is zijn thuishaven, vandaar de naam. Hoewel McGregor erom bekend staat een grote mond te hebben en anderen verbaal af te maken, doet hij geen gewaagde uitspraken over andere whiskeys. Hij zegt andere Ierse whiskeys te respecteren maar zijn best te doen om zelf een goede whiskey te maken. Hij is de oprichter van het bedrijf en is van plan om hiervoor alles te geven.

Conor McGregor MAN MAN

Meerdere sterren gingen hem al voor

Natuurlijk zijn er al meerdere bekende personen geweest die een eigen drankmerk hebben opgezet, of het hebben geprobeerd. Zo ging Sean Combs een samenwerking aan met Wodka merk Ciror en kondigde The Rock laatst zijn eigen tequila merk aan. Verder hebben ook George Clooney, Ryan Reynolds en Metallica hun eigen dranken. Deze stap van McGregor is natuurlijk ook een zakelijke, hij hoopt hiermee miljoenen binnen te halen. Toch doet hij dit met meerdere intenties, wat blijkt wel uit het feit dat van elke doos 5 dollar naar lokale hulpdiensten en goede doelen gaat. McGregor heeft groot respect voor deze mensen en vindt dat ze meer waardering verdienen.

Op de eerste plaats is de Ier natuurlijk nog altijd topsporter, met een beestachtig trainingsschema.