Conor McGregor is een winnaar terwijl die verliest

Zelfs na zijn verlies op sportief gebied zou je Conor McGregor kunnen zien als winnaar. Onder andere winnaar van maar liefst 3 miljoen dollar. Waar het prijzengeld van Khabib op dit moment nog ingehouden wordt tot nader onderzoek, heeft McGregor zijn deel al ontvangen. Mocht je nu denken waarom? Check dan even deze beelden van het uitgebroken gevecht na de wedstrijd.

 

Juiste houding na verlies

Zoals de eerder uitgelichte quote al doet stellen, is McGregor na verlies ondanks alle trash talk niet bang zijn meerdere te erkennen. Eerdere voorbeelden hiervan zijn: Nate Diaz en Floyd Mayweather. Na het verlies van Diaz stelde McGregor respect te hebben voor zijn tegenstander en de manier waarop zijn tegenstander beter en efficiënter was dan hijzelf. Na het gevecht met Mayweather stelde hij “another day another lesson” en feliciteerde hij Mayweather met een goed gevochten wedstrijd. Hij durft de spiegel voor zichzelf te houden en legt het probleem bij zichzelf neer. McGregor durft zijn fouten te erkennen richting fans en ziet verlies als een leermoment.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) op

Er is altijd een nieuw doel om naartoe te werken en verlies draagt hier vaak meer aan bij dan mensen denken. Je moet je fouten erkennen en ervan leren om te kunnen groeien. Dat is precies wat McGregor doet en waarom zoveel mensen hem alsnog respecteren. Natuurlijk hielp Khabib zijn belachelijke actie na het gevecht ook mee. De vijand van iemands vijand is immers je vriend… Door de actie van Khabib kregen mensen meer sympathie voor zijn tegenstander, McGregor. Hoe je het ook wendt of keert, ondanks zijn enorme arrogantie en provocerende acties neemt de Ier zijn verlies like a champ. Ook zorgt zijn gedrag in ieder geval voor genoeg vermaak in aanleiding naar zijn gevechten.

Benieuwd naar de training van de Ier? Dit is de workout van UFC held Conor McGregor