The Glenrothes, een bijzondere distilleerderij

De Glenrothes distilleerderij produceert sinds 1879 met zorg en stilte een opmerkelijke single malt whisky, in het in Speyside gelegen dorp Rothes. De whisky’s worden nog altijd op dezelfde manier gemaakt. Water wordt onttrokken uit vijf lokale waterbronnen en gedurende de hele productie gebruikt als onderdeel van het rijpingsproces. Dit proces is buitengewoon langzaam, wat vorm geeft aan de unieke stijl en karakteristiek van de drank. Het proces wordt afgesloten met rijpen in eikenhouten sherryvaten uit de Jerez regio in Zuid-Spanje, wat eveneens een bijzonder kenmerk van The Glenrothes is.

The Glenrothes Soleo collectie

De nieuwe collectie whisky’s van The Glenrothes bevat single malt whisky’s die variëren in leeftijd. Van een lichte, subtiele 10 jaar oude single malt tot een 18 jaar oude single malt die rijker en intenser is, de reeks belooft een grote range aan smaakbeleving. De collectie brengt een ode aan de zon, die de makers ooit inspireerde om de levendige whisky te creëren. De volgende whisky’s behoren tot de Soleo Collectie:

  • Aged 10 years (40%): met smaken van vanille, zandkoekjes en citroen. Een perfecte introductie van de single malt.
  • Aged 12 years (40%): met smaken van vanille, meloen en kaneel. Een klassieke whisky voor thuis.
  • Whisky maker’s cut (48,8%): met smaken van romige vanille, sinaasappel en nootmuskaat. Gevormd door de meester whiskymaker, waarbij alleen gebruik is gemaakt van 100% eerst gevulde sherry vaten.
  • Aged 18 years (43%): met smaken van vanille, peer en verse gember. Een complexe en welgevormde Whisky.

Glenrothes MAN MAN

Focus op de best mogelijke whisky

The Glenrothes legt zich toe op het maken van de best mogelijke whisky. Voor elke fase wordt de tijd genomen én wordt ervoor gezorgd dat men weet wat er exact nodig is voor de beste kwaliteit. Volgens meester whisky maker van The Glenrothes, Gordon Motion, is de Soleo collectie hiervan het bewijs. De perfecte whisky wordt gecreëerd door iedere overweging uiterst serieus te nemen, van het selecteren van de vaten tot de duur van de rijping van de spirit.

Glenrothes MAN MAN

Ode aan de Andalusische zon

De Soleo serie staat symbool voor het drogingsproces van de sherry druiven die haar DNA achterlaat op de eikenhouten sherry vaten. De stralen van de Andalusische zon zorgen ervoor dat de geplukte druiven transformeren; van fris en fruitig naar diep en verzadigd. Naarmate de druif verandert, creëert het zijn eigen bijzondere kleurenpalet, van heldergroen en geel naar donkerpaars. Dit palet fungeerde voor de makers van The Glenrothes als canvas voor de viering van de belangrijke rol die sherry speelt in het vormen van deze prachtige serie single malt whisky’s. Dit komt terug in de kleuren van de iconische ronde flessen, maar ook in de naam. Soleo is het traditionele zongedroogde proces dat in Jerez wordt gebruikt om druiven klaar te maken voor de beste sherry.

Glenrothes MAN MAN

Deze whisky is perfect om rustig een moment voor jezelf te nemen in een heerlijke stoel.