Conor McGregor stopt

Geheel onverwachts werden we vanochtend wakker met het nieuws: Conor McGregor stopt. Dit maakte hij bekend middels een tweet. McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door de eerste man ooit te worden die in twee verschillende gewichtsklassen een titel veroverde. Dit betekende destijds de doorbraak voor de Ier in de UFC. Nadat hij – in zijn ogen – hierdoor de grootste vechter ooit was, daagde hij Floyd ‘Money’ Mayweather uit. Deze partij werd wereldwijd zo opgehypet doordat de twee kemphanen het niet al te goed met elkaar konden vinden. Dat de twee vechters hierna enkele honderden miljoenen op hun bankrekening erbij konden schrijven.

Conor zijn partij tegen Floyd zorgde niet alleen voor veel commotie, vooral zijn turbulente leven na de partij was hier debet aan. Zo was hij hierna vooral betrokken bij incidenten buiten de ring. Een touringcar vol concurrenten belaagde hij door een steekwagen door de ruiten te gooien. Mede door dit incident werd Conor McGregor opgepakt. Chabib Noermagomedov, een geduchte concurrent, zat in deze touringcar. Een gevecht tussen deze twee kooivechters volgde. Afgelopen oktober stonden zij tegenover elkaar in de ring. De partij werd verloren door Conor, waarna er enkele ongeregeldheden ontstonden in de ring. Beide mannen werden door de UFC geschorst, Chabib voor 9 maanden en Conor voor een periode van 6 maanden.

Conor McGregor valt in herhaling

Naarmate de maanden vorderden probeerde Conor nog wel aan gevechten te komen, maar zonder succes. Ondanks dat hij al eens eerder heeft aangekondigd te stoppen in 2016, is het ook deze keer weer discutabel. Zijn aankondiging kwam enkele uren na een uitzending van het Amerikaanse programma “The Tonight Show”, van Jimmy Fallon. Tijdens de uitzending zei hij dat hij nog onderhandelde over een nieuw gevecht in juli. Waarschijnlijk draait het om tussen McGregor vs. Cerrone. Of de tweet deze keer in daden wordt omgezet is dan ook maar de vraag. Wat wel zeker is, is dat het zonde is wanneer hij stopt. Mede vanwege zijn verschijning, zijn vele mensen de sport gaan volgen.

conor mcgregor stopt afscheid MAN MAN

Stiekem is de kans er nog dat hij doorgaat, ergens hoopt de vechtliefhebber dat dit dan ook gebeurt. Want zeg nou eerlijk die heerlijk egoïstische verschijning vonden we stiekem allemaal wel tof.