Eén van de populairste games

Dat Call of Duty een verslavende game is kunnen veel gamers bevestigen. Maar dat men zo ongelooflijk veel geld uitgeeft aan de game baart ons enerzijds zorgen. Anderzijds laat het zien hoe populair het wel niet is. Voor deze professionele gamer was Call of Duty zelfs zo belangrijk dat hij hiervoor de heetste weervrouw van Mexico dumpte. Zo ver gaan de meeste mannen nou ook weer niet, maar veel mensen geven er toch behoorlijk wat geld aan uit.

Hoeveel levert Call of Duty per dag op?

Er stroomt elke dag zo’n 2,4 miljoen pond binnen. Dit gebeurt door zowel fysieke aankopen als online transacties. Dat komt neer op zo’n 1600 pond per minuut. Per seconde kunnen ze ruim 26 pond aan inkomsten bijschrijven. De laatste 80 dagen, toen we met zijn allen te maken hadden met de vergaande gevolgen van het coronavirus, is er in totaal wel meer dan 194 miljoen pond(!) uitgegeven aan de populaire game. Velen komen de tijd waarin we nu leven moeilijk door, maar voor Call of Duty lijken het gouden tijden te zijn. Vooral de microtransacties lijken een belangrijke factor te hebben gespeeld in de enorme inkomsten. Deze inkomsten zijn grotendeels te danken aan Warzone. Call of Duty maakte dit allemaal bekend in een persbericht.

Onlangs kwam seizoen 3 uit van Modern Warfare. Dit zorgde voor veel blijdschap bij een hoop fans. Ook zou er een film aankomen van het wereldberoemde spel. Wie er in de hoofdrol zou spelen? Niemand minder dan Tom Hardy. Het verbaast ons dan ook niks dat hij de hoofdrol gaat spelen in zo’n vette actiefilm. Eerder vertolkte hij ook al de hoofdrol in de film Warrior en speelde hij in deze hele toffe serie.