Mannen met een buikje

Ben jij helemaal klaar met het mannelijke buikje? Je hoeft niet per se dag in dag uit in de sportschool te beuken. Met de onderstaande veranderingen in je levensstijl kan jij het verschil maken.

1. Laat de frisdranken naast je liggen

Frisdrank is één van de grootste boosdoeners. Het zit namelijk bomvol met suikers. Beperk je frisdrank inname en vervang dit met minimaal 2 liter water per dag. Je zult al snel maken dat de kleinste veranderingen een verschil kunnen maken.

2. Het is tijd voor koffie

Wist je dat koffie je metabolisme met maar liefst vijf procent omhoog gaat? Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je vetverbranding wordt gestimuleerd. Drink maximaal 3 kopjes koffie per dag en het liefst zo zwart mogelijk.

Dit zijn de 10 beste tips tegen je mannelijke buikje MAN MAN

3. Voel jezelf met de mindset

Zodra je ongezonde voeding zoals een pizza ziet, kan je even in je vetrollen knijpen om te realiseren dat dit je niet gaat helpen. Op het moment dat je tegen jezelf kan zeggen dat de pizza je niks goed gaat doen, verandert je mindset en kan je zo de discipline opbouwen die je nodig hebt.

4. Maak wekelijkse progressiefoto’s

Als je elke week progressiefoto’s maakt van jezelf, zal je jezelf altijd herrineren dat je ergens mee bezig bent. Je bent namelijk bezig met het wegsmelten van je mannelijke buikje. De bedoeling hierbij is dat je natuurlijk wekelijks progessie ziet aan de hand van de andere tips.

5. Gebruik de weegschaal

Nu je toch al bezig bent met progressiefoto’s, kun je ook jezelf ook wekelijks wegen. Zorg ervoor dat je dit op een vast moment van de dag doet net als de progressiefoto’s. Zondagochtend wakker worden? Even wegen en de progressiefoto’s dus. Zo zit je scherp op je resultaten. Mocht je dan niet op de foto’s een verschil zien, dan zal de weegschaal je herinneren aan je gezondere levensstijl.

Dit zijn de 10 beste tips tegen je mannelijke buikje MAN MAN
Instagram maxxchewning

6. Neem de tijd voor je maaltijden

Dit is een gouden tip als het aankomt op eten. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Rhode Island, Amerika is langzaam kauwen d sleutel tot succes. Uit het onderzoek bleek dat langzame eters ongeveer 57 gram voedsel binnekregen per minuut, terwijl snelle eters in die tijd ongeveer 88 gram aten. Het voedsel van de snelle eters kwam in klonten in het spijsverteringskanaal terecht, in plaats van in een brij. Als het voedsel niet voldoende wordt afgebroken, dan kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen.

7. Eiwitten voor het ontbijt

Het ontbijt kan je lekker vullen met twee eieren. Door het eiwit zal jij je voordeel halen uit de rest van de dag. Het zorgt er namelijk voor dat je je verzadigd en vol voelt. Door de eiwitten zal je dus minder snel snacken naarmate de dag vordert.

8. Kies de juiste koolhydraten

Je hoeft niet per se de koolhydraten te verminderen, maar het zal je wel helpen. De meeste mannen kiezen voor witte koolhydraten, zoals wit brood. Vervang dit met de volkoren producten, zoals volkoren brood. Het is gezonder door de vezels, je voelt je voller en energieker gedurende de dag. Een win-win situatie.

Dit zijn de 10 beste tips tegen je mannelijke buikje MAN MAN

9. Eet je vitamines

Ook zal één fruitstuk per dag je helpen om de mannelijke buikje weg te laten smelten. Bij voorkeur een appel, bosbessen of een kiwi. De kiwi wordt door haar hoge dosis vitamine C tot één van de superfoods benoemd.

10. Verdeel je porties effectief

Als je een bord pakt is het belangrijk dat je het effectief verdeelt. Als je gefocust bent op afvallen is het handig om je bord met de helft van groentes te vullen, een kwart met vlees en de rest met rijst, aardappelen of pasta. De ideale verhouding voor vetvebranding.

Dit zijn de 10 beste tips kort en krachtig samengevat, om je mannelijke buikje weg te laten smelten. Een ander maar effectieve manier om je buikje weg te trainen is krachttraining. Ook kan je afvallen door middel van high intensive interval training.