Onderzoek naar de positieve gevolgen van koffie

Onderzoekers aan de universiteit van Southampton hebben ons koffieliefhebbers de uitkomst geboden die we altijd al zochten. Het blijkt namelijk helemaal niet gevaarlijk te zijn om met enige regelmaat een kop koffie te drinken. Sterker nog, de positieve gevolgen van geregelde koffie consumptie wegen zwaarder dan potentiële negatieve gevolgen blijkt nu.

Het onderzoek is gebaseerd op maar liefst 220 andere onderzoeken die al zijn gedaan naar het bruine goedje. Het blijkt dat wij Nederlanders – met ons gemiddelde van vier koppen koffie – de koffiestier bij de horens vatten. De conclusie uit het onderzoek was namelijk dat een totaliteit van vier koppen koffie per dag een toegevoegde waarde heeft voor je gezondheid. Zo zou het positieve invloed hebben op je lever, het voorkomen van dementie en diabetes en zelfs bepaalde kankersoorten.

koffie drinken is goed voor je MAN-MAN

Daarnaast bleek de studie zelfs te beweren dat koffiedrinkers een vele kleinere kans hebben om te sterven aan hartfalen. Iets wat voor velen van ons als muziek in de oren zal klinken. Sterker nog, de keiharde cijfers beweren dat het drinken van drie tot vier bakkies per dag de kans om te sterven met 17% vermindert. In ieder denkbaar geval.

Natuurlijk moeten we deze resultaten met een korreltje zout nemen aangezien niet ieder persoon op dezelfde wijze in elkaar steekt. Toch is het een positieve noot voor de persoon die graag op z’n tijd een straf bakkie pleur consumeert. Natuurlijk is het wel zo dat uitzonderingen zoals hoogzwangere vrouwen en mensen met hartproblemen het iets rustiger aan dienen te doen. Aan hen dan ook ’t advies: drink vooral wat minder koffie.