Bill Gates daalt in de lijst van rijkste mensen ter wereld

Dat Bill Gates één van de rijkste mannen ter wereld is, weten we natuurlijk al langer. De zakenman is bekend van Microsoft en heeft door de jaren heen een groot imperium opgebouwd. Zijn vermogen wordt de komende tijd echter een aanzienlijk stuk lager. Dat heeft te maken met de scheiding met zijn (nu ex-)vrouw Melinda. Het koppel liet eerder al weten dat ze na lang te hebben gewerkt aan hun relatie er na 27 jaar een punt achter hadden besloten te zetten. Wel gaven ze aan samen te blijven werken aan hun organisatie waarmee ze veel geld doneerden aan goede doelen.

Scheiding zorgt voor verschuiving in de top 10

Nu Bill Gates bezig is om een deel van zijn vermogen aan Melinda te geven, heeft dat grote gevolgen voor zijn eigen kapitaal. Eerder was Bill Gates namelijk nog te vinden in de top drie van de rijkste personen ter wereld. Recent daalde hij al naar de vierde plaats. Ook dat is nu niet meer het geval. Hij gaf al $5 miljard aan zijn ex-vrouw. Daardoor is zij nu $5.7 miljard waard.

Op zijn beurt is Gates nu ‘slechts’ $129.6 miljard waard. Een bizar hoog bedrag natuurlijk, maar daardoor is hij nét onder een andere grote naam terechtgekomen. Aangezien Mark Zuckerberg een vermogen van $132 miljard op zijn naam heeft staan, staat de Facebook oprichter namelijk nu op de vierde plaats.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

Dit is de top drie van rijkste mannen

In de top drie zijn Elon Musk, de Franse zakenman Bernard Arnault (onder andere de baas van Louis Vuitton, Dior en Moët) en Jeff Bezos te vinden. Qua rijkste vrouwen is Melinda Gates hard op weg om een plek in de top 10 te bemachtigen. Ook is Rihanna onlangs flink gestegen in het rijtje. Zij kan zichzelf in elk geval de rijkste zangeres ter wereld noemen vanwege een slimme businessdeal.