Rihanna bouwt hard aan haar succesvolle imperium

Umbrella, Please Don’t Stop The Music en Diamonds zijn slechts enkele van de vele bekende Rihanna nummers die je ongetwijfeld wel eens op de radio of in de club hebt gehoord. De zangeres werd groot met haar mooie muziekvideo’s en catchy nummers, maar heeft de afgelopen jaren vooral andere dingen aan haar hoofd gehad.

Waar fans al vijf jaar wachten totdat er een vervolgalbum uitkomt, heeft Rihanna haar eigen beauty- en kledingmerk Fenty opgericht. De geschatte waarde van haar merk is extreem hoog en getuigd van het grote succes van Fenty. Die naam is niet zomaar gekozen: het is de achternaam van de zangeres, die officieel Robyn Rihanna Fenty heet.

 

Fenty is groot succes

Met het merk Fenty richt Rihanna zich tot vrouwen met alle verschillende huidskleuren en lichaamstypes. Daardoor heeft ze een merk opgebouwd waarin elke vrouw zich kan herkennen. Haar kledinglijn stopte begin dit jaar met bestaan, maar dat wil niet zeggen dat haar ándere lijnen dat ook deden. Sterker nog: de lijnen die zich richten op lingerie, schoonheid en de huid zijn stuk voor stuk extreem winstgevend voor de zangeres. Het lingeriemerk Save x Fenty wordt geschat op ongeveer $ 1 miljard. Daarbij komt ook nog eens dat Fenty Beauty meer dan het dubbele daarvan waard is. De waarde van dát merk wordt namelijk rond de $ 2.8 miljard geschat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

De toekomst van Rihanna’s bedrijf

Met dit grote succes is het duidelijk dat de zangeres de komende jaren vooral zal gaan focussen op haar schoonheidsmerken, en minder op haar muziek. Jammer voor de fans van haar nummers, maar gezien het grote Fenty succes zullen er genoeg mensen blij zijn dat de zangeres zich richt op haar imperium. Ben je geïnspireerd geraakt door Rihanna’s hoge cijfers? Dan kan dit zomaar eens een moment zijn om je te focussen op de juiste manier van ondernemen. Check daarvoor ons overzicht van 5 boeken die elke ondernemer moet lezen. Wie weet bouw jij ook wel net zo’n imperium op als Rihanna.