Kort kapsel

Super strakke zijkanten waren de go-to voor vele mannen afgelopen zomer. Een stijl die nog even doortrekt dit jaar. Ondanks dat de lengte toeneemt in het haar, wordt er nog steeds gebruik gemaakt van strakke randen, maar geeft het meer ruimte om te spelen met het haar.

Kort kapsel MAN MAN Kort haar MAN MAN Kort haar 2 MAN MAN

Kijk hier voor meer korte kapsels.

Golvend/krullend haar

De populariteit van korte achterkant en zijkanten met een sterk contrasterende bovenkant geldt deze winter nog steeds. De lengte van deze achterkant en zijkanten neemt toe, ook het haar dat eerst strak naar achter werd gekamd krijgt nu structuur door aangebracht golvend en krullend haar.

Om het juiste golvende haar te krijgen moet je starten met een zoutspray (water gemengd met zout) en verdeel dit over droog haar. Vervolgens blaas je met een föhn het haar in de richting waarin jij de golven wilt hebben. Het beste effect krijg je met een diffuser, een opzetstuk van de föhn die zorgt voor een grotere verspreiding van de lucht. Heb je geen diffuser, gebruik dan een laagste stand van de föhn.

Kapsel MAN MAN Kapsel krul MAN MAN

Kijk hier voor meer golvend/krullend haar.

Schouder lengte

Mannen lieten over het algemeen afgelopen jaar hun haar groeien. Deze lengte bleek niet voor iedere man weggelegd te zijn, want de manier van juist dragen ging verkeerd toen de man-bun hip werd.

Iedere man die zijn haar lang laat groeien komt in een vervelende tussenperiode die een aantal maanden duurt. Het is net te kort om het juist te dragen, en het is te lang om je oude kapsel nog feilloos te kunnen rocken. Het advies is om het haar zo natuurlijk mogelijk te dragen met subtiel een paste of wax om op die manier structuur te creëren.

Lang haar MAN MAN Herenkapsels MAN MAN

Kijk hier voor meer kapsels met schouder lengte.

Pompadour

Dit kapsel krijg je door het haar om hoog en naar achteren te kammen. De Pompadour is razend populair geworden nadat bekendheden als Elvis, James Dean en de 1950 Greasers deze haarstijl hadden. Het was toen der tijd ongekend en hiermee wilden zij zich onderscheiden van de middenklasse in Amerika rond de jaren ’50.

Sindsdien heeft het kapsel zich ontwikkeld. Van korte zij -en achterkanten tot mid -en high fades tot ruig opgeschoren. Neem hieronder een kijkje naar de beste pompadours haarstijlen. Dit zal jouw gids zijn wanneer je naar de kapper of barber gaat. Zo kun jij eenvoudig vertellen welk van de 30 pompadour haarstijlen jij wilt.

Pompadour MAN MAN Hair pompadour MAN MAN

Kijk hier voor meer pompadour kapsels.

Kapsels voor grijs haar

In tegenstelling tot wat algemeen wordt gedacht, kunnen zilveren sluwe vossen als jij nog steeds die edgy look krijgen (net als vroeger). Echter moet je jouw grijze massa met veel liefde en respect verzorgen.

Naarmate er op je hoofd meerdere tinten van 50 shades of grey te zien zijn, komt dit veelal samen met dunner wordende haar. Daarom is het van essentieel belang dat je het juiste kapsel kiest dat meer bij je haarkleur past.

Wanneer je een lichte huid hebt, gebruik dan een kleine hoeveelheid van een grijsdekking product. Dit helpt om van die wit-op-wit look af te komen. Wanneer je een ietwat donkere huid hebt, moet je het gebruik hiervan beperken.

Grijs haar MAN MAN Grijs haar MAN MAN

Kijk hier voor meer kapsel voor grijs haar.

The Shaped Afro

Je dient over het juiste te type haar te beschikken wil jij ‘The Fresh Prince’ kunnen evenaren. Bespreek vooraf duidelijk met je barbier hoe jou afro geknipt gaat worden. Er kan eindeloos gevarieerd worden in model, vorm en lengte. Kies een model wat bij jou gezichtstype past. Neem wat voorbeeld-afbeeldingen mee zodat je zeker weet dat jij en je barbier elkaar begrijpen. Kies een barbier die ervaring heeft met Afro’s.

Afro MAN MAN Afro haar MAN MAN

Kijk hier voor meer kapsels die niet uit de mode raken.