Een hoed kan zowel functioneel als stijlvol zijn, maar het dragen ervan brengt wel bepaalde regels met zich mee: stijlen die je oren bedekken zijn vaak informeler dan stijlen die boven het oor eindigen; dikke stoffen zijn meer casual dan bijvoorbeeld cashmere en een fedora hoed is nice, mits de fit formeler is. O, en niet te vergeten, je zet een hoed af in privé ruimtes. Geen uitzonderingen. Hieronder drie vormen van een hoofddeksel waarmee jij deze winter je coupe warm houdt.

De beanie

Een stijl waarmee de plank soms echt totaal mee wordt mis geslagen. Soms geldt dat als je outfit geheel bestaat uit neutrale kleuren, één item qua kleur best kan afwijken van de rest. Voor een beanie geldt dat niet. Rock ‘m in een neutrale kleur, zoals grijs, navy, burgundy of army green, zodat het samengaat met de rest van je outfit.

beste-hoofddeksel-winter-2

De baseball cap

Eerder schreven we over het rocken van een baseball cap en hoe deze gestyled kan worden.

Voor de koudere maanden wordt je niet blij van een canvas petje. Kies voor materiaal dat je daadwerkelijk warm houdt; leer, wol of cashmere. Dan is je snapback zelfs te stijlen met een overcoat. Houd de branding minimaal. Een Supreme petje is tof voor de e-likes, maar voor die centen heb je mooie alternatieven, zoals een wollen 6-panel cap van Norse Projects.

beste-hoofddeksel-winter-1

Fedora’s

Natuurlijk, een fedora zal je hoofd niet zo warm houden als een beanie. Maar soms wil je gewoon Frank Sinatra gaan, toch?

Windkracht 9 zal je nieuwe aankoop niet met rust laten en deze doen verzuipen in de Keizersgracht, wanneer de maat niet goed is. Wil je een goede hoed, bestel deze dan niet online, maar pas hem in een winkel.

beste-hoofddeksel-winter-3

Toch meer een kapsel man? Check deze 7 heerlijke haardproducten