Herenkapsels voor de winter

Check hieronder welke drie stijlen geschikt zijn als herenkapsels voor de winter.

1. Het nieuwe kort: scheiding met lagere fades

Super strakke zijkanten waren de go-to voor vele mannen afgelopen zomer. Nu de winter aanbreekt komt de lengte terug in de zijkanten met iets lagere fades. Ondanks dat de lengte toeneemt in het haar, wordt er nog steeds gebruik gemaakt van strakke randen, maar geeft het meer ruimte om te spelen met het haar.

Om een hoge glans te creëren is een goede voorbereiding essentieel, dus zorg voor handdoekdroog haar voordat je begint. Wrijf wat American Crew Pomade of Kevin Murphy Super Goo door het haar, om vervolgens met een föhn en kam dit te structureren.  Zorg dat je altijd in de richting van het haar de scheiding aanbrengt voor een natuurlijk effect, maar ook om verspringend haar te voorkomen.

Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN0024 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN666 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN ads Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MANaas Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN 121 Screen Shot 2015-10-23 at 13.42.44

De scheiding maakt een sterke comeback nu de stijlen uit de jaren 90′ weer hip zijn. Dit strakke herenkapsel kan op vele verschillende manieren gedragen worden, van subtiel tot aan hard. De eerste keer wanneer je dit kapsel aanlaat meten, kies dan voor een subtiele zijscheiding, zodat dit kapsel makkelijk kan wennen. Wil jij toch liever een statement maken, dan kan je de kapper vragen om deze lijn op de scheiding in te scheren voor een harder effect.

Zie hier een aantal goede clays voor dit kapsel:

2. Golvend/krullend haar

De populariteit van korte achterkant en zijkanten met een sterk contrasterende bovenkant geldt deze winter nog steeds. De lengte van deze achterkant en zijkanten neemt toe, ook het haar dat eerst strak naar achter werd gekamd krijgt nu structuur door aangebracht golvend en krullend haar.

Om het juiste golvende haar te krijgen moet je starten met een zoutspray (water gemengd met zout) en verdeel dit over droog haar. Vervolgens blaas je met een föhn het haar in de richting waarin jij de golven wilt hebben. Het beste effect krijg je met een diffuser, een opzetstuk van de föhn die zorgt voor een grotere verspreiding van de lucht. Heb je geen diffuser, gebruik dan een laagste stand van de föhn.

Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN054 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN0006 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN06 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN66 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MANas Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN22

Mocht je niet het geluk hebben van een goede krul in je haar, mag je best een beetje smokkelen en deze krul realiseren door het gebruik van een krultang of door een ronde kam die je warm maakt met een föhn. Draai het haar om de krultang/kam zo strak mogelijk om de krul te maximaliseren. Voor degene die voor de komende tijd zijn krullen wilt houden, kan een afspraak maken bij de kapper voor een permanent.

Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN3 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN1 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN5 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN006454 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN00654

Qua producten is het belangrijk dat je voor het föhnen Bumble Holding Foam gebruikt om stevigheid te creëren, daarnaast kan je gebruik maken van Fudge Fat Hed voor de gewenste afwerking. Zorg dat je de fudge aanbrengt in de wortels van het haar, zodat deze de nodige versteviging krijgen.

3. Schouderlengte

Mannen lieten over het algemeen afgelopen jaar hun haar groeien. Deze lengte bleek niet voor iedere man weggelegd te zijn, want de manier van juist dragen ging verkeerd toen de man-bun hip werd.

Iedere man die zijn haar lang laat groeien komt in een vervelende tussenperiode die een aantal maanden duurt. Het is net te kort om het juist te dragen, en het is te lang om je oude kapsel nog feilloos te kunnen rocken. Het advies is om het haar zo natuurlijk mogelijk te dragen met subtiel een paste of wax om op die manier structuur te creëren.

Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN06464 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN006 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN00.jpg1 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN01 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN0 Herenkapsels haar krullen kuif lang MAN MAN.jpg,

De sleutel tot een lange haardos is dat je er goede zorgen voor draagt. Het is belangrijk dat je regelmatig wordt geknipt, zodat droge en gespleten haarpunten worden weggeknipt. Daarnaast is het belangrijk dat je haar de juiste voeding krijgt met een kwaliteit shampoo en wekelijks een conditioner.

Wie langhaar perfect wilt dragen moet opzoek gaan naar een natuurlijke look die juist niet perfect zit. Zoals we eerder stelde gaan we terug naar de jaren 90′, waarbij rock & roll legende Kurt Cobain dit kapsels juist wist te dragen. Een tip is om het haar in de avond te wassen, waardoor het in de nacht kan opdrogen voor een levendig effect. Ditzelfde effect kan je bereiken met producten als Kevin Muprhy Undressed of Fudge Ends. Is het haar vrij droog, dan is het verstandig om Moroccan Oil te gebruiken voor een gezonde glans.