1. Delirium Christmas

Dit Belgische biertje is speciaal gebrouwen voor de kerstdagen en is wereldwijd enorm geliefd en populair. Delirium Christmas bevat een lichte bitterheid en is sterk kruidig. De afdronk is zoet, kruidig en licht bitter en heeft een kastanje amber kleur. Deze winterse rakker is het lekkerst met een temperatuur van 10-12 graden.

christmas beer

2. Brand Sylvester

Dit Nederlandse winter bier is onmisbaar tijdens de wintermaanden. Kruidig en smaakvol, zoals Brand het omschrijft. Een krachtig biertje met een robijnachtige kleur en een fruitige en zoete smaak. De exclusief geselecteerde mouten geven dit bier zijn rijke aroma.

brand

3. La Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel

La Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel is gebrouwen door brouwerij Achouffe. Een mooie mix van het typische Belgische tripel bier en IPA. De evenwichtige smaak tussen bitterheid van de hop en de zoetigheid van de fruitsmaak die in het bier terug te vinden is, zorgt voor een heerlijk smaak.

la chouffe houblon

4. De Prael Zopie

Zopie is een speciaalbier wat tot stand is gekomen uit een samenwerking tussen de Foodhallen en Brouwerij de Prael. Met een zachte, doch warme smaak en een lichte hint van pompoen is dit winterse Ale bier heerlijk tijdens de koude dagen.

Manners-Zopie-2

5. Grimbergen Winter

Wat Grimbergen Winter echt kenmerkt, is de volle zoet-bittere smaak en een zacht sprankelend karakter. Met lichte kruiden en karamel smaak is het het ideale biertje voor tijdens de koudste tijd van het jaar. Geef de winter een warme gloed met dit abdijbier van Grimbergen.

zopie copy

6. IJndejaars

IJndejaars bier van Brouwerij ’t IJ wordt elk jaar aan het einde van het jaar gebrouwen. Ieder jaar brouwen ze het bier iets anders, zodat het elk jaar weer spannend is hoe IJndejaars zal smaken. De balans tussen karamel, citrus en lichtbittere hop zorgen dat jij tijdens de donkere dagen weer een warm gevoel krijgt. IJndejaars is verkrijgbaar tussen november en januari.

brouwerijtij

7. Stille nacht

Dit Belgische bier van Brouwerij de Dolle Brouwers in Esen werd in 2005, 2007, 2010, 2011 en 2012 uitgeroepen tot het beste kerstbier op het Kerstfestival van Esen. Het bier heeft de geur van karamel, appel en honing en smaakt bitter en zoet. Het heeft een zeer zware densiteit: 27° Plato. Het is daarom onbeperkt houdbaar. Al zal je deze hoogstwaarschijnlijk niet te lang in je kast laten staan.

????Kerstbier??

8. Texels Winterbier

Texels Winterbier is een seizoensbier van hoge gisting en wordt ambachtelijk gebrouwen volgens eeuwenoude tradities. Het bier heeft een fruitig karakter, dit komt door de citrusvruchten die bij het brouwen worden toegevoegd. De brouwmeester gebruikt uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals diverse soorten gerst, tarwemout, geroosterde gerstemout van Texel, citrusschillen, gist en door de duinen gezuiverd water.

texels winterbier

9. St.Bernardus Prior 8

Dit donkerbruin bier van hoge gisting is gebrouwen door brouwerij St. Bernardus. Dit abdijbier heeft een robijn paarse kleur en een moutig-fruitige volle smaak die de perfecte balans tussen zoet en bitter weet te creëren. Een Belgisch bier met aroma’s van banaan en drop.

bernardus prior

10. La Trappe Tripel

Dit goudblonde kleurige bier heeft een bloemige en fruitige geur door de perzik en abrikoos. La Trappe Tripel heeft een volle smaak waarin een zoet en moutig karakter ontdekt kan worden. De afdronk is bitter en lichtdroog. Verder heeft deze tripel een alcoholpercentage van 8,0% en kan het beste geschonken worden op een temperatuur van tien tot veertien graden Celsius.

la trappe tripel

Mocht je na de eerste kerstdag een flinke kater hebben, pak er de volgende dag gewoon nog eentje. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bier de pijn meer verzacht dat een paracetamol.