Films met Chadwick Boseman op basis van IMDb-scores

Keer op keer vertegenwoordigt Chadwick Boseman een pionier van de Afrikaanse en Afro-Amerikaanse geschiedenis. Van Jackie Robinson in 42 tot de superheld in Black Panther. Boseman was op weg naar een glansrijke carrière en om zelf een icoon te worden in Hollywood. De wereld rouwt om het verlies van de inspirerende acteur en wij dragen bij aan het eerbetoon door tien goede films van Chadwick Boseman met jullie te delen.

10. 21 Bridges

Chadwick Boseman speelt in deze actiefilm (die hij ook regisseerde) als Andre Davis. Hij is op jacht naar de twee politiemoordenaars en raakt verstrikt in een situatie waar de hunter gets hunted. Tijdens deze klopjacht wordt Manhattan volledig afgesloten, waaronder de 21 bruggen.

IMDb-rating: 6.6

 

9. Draft Day

Sonny Weaver Jr. (Kevin Costner) heeft tijdens de NFL draft (de dag dat jong talent vanuit de universiteit gekozen wordt om bij een professioneel team aan te sluiten) een getalenteerde jongen op het oog om zijn team te versterken. Weaver komt erachter dat hij niet de enige is en moet gaan besluiten of deze jongen het allemaal waard is. Boseman speelt de rol van Vontae Mack; de voormalige linebacker van Ohio State University en top favoriet bij de draft.

IMDb-rating: 6.8

 

8. Get on up

Get On Up vertelt het verhaal van The Godfather of Soul, ook wel bekend van nummers zoals Sex Machine en It’s A Man’s World. De film neemt je mee door de ups en downs van het leven van James Brown. Boseman kruipt in de huid van een icoon uit de muziekwereld. Boseman speelt samen met Viola Davis (Susie Brown) die je kan kennen van de drama film Fences met Denzel Washington.

IMDb-rating: 6.9

 

7. Marshall

In zijn derde filmbiografie speelt Boseman een Afro-Amerikaanse advocaat (Thurgood Marshall) die een zwarte chauffeur moet verdedigen in Connecticut. Het speelt zich af in de tijd waar rassenscheiding nog volop aanwezig was in de Verenigde Staten (rond de Tweede Wereldoorlog). De film weerspiegelt de strijd tussen de rijke blanken en de arme zwarten.

IMDb-rating: 7.2

 

6. The Express

Boseman heeft een kleinere rol in deze film, maar het is wel de eerste film waarin hij speelt. De film is gebaseerd op het leven van college Football legende Ernie Davis. Een echt inspirerend verhaal waar een Afro-Amerikaan een pionier is in zijn vak. Boseman speelt de rol van American Footballer Floyd Little.

IMDb-rating: 7.3

 

5. Black Panther

Van de kleinere rollen tot de hoofdrol in Black Panther waarin hij het centrale punt is van het verhaal. Hij werd met deze film zo ook een rolmodel voor de donkere jeugd. Niet alleen maar omdat hij als donker persoon de hoofdrol speelt, maar ook omdat het achterliggende verhaal over Zuid-Afrika niet over het leed en ellende gaat. Maar over een positief verhaal en zelfstandigheid van het Afrikaanse volk. T’Challa (Chadwick Boseman) wordt als Koning op de proef gesteld door een vijand uit het verleden. Het conflict heeft het lot van zijn land en de wereld in zijn greep.

IMDb-rating: 7.3

 

4. 42

Boseman speelt hier wederom in een filmbiografie en dit keer die van Jackie Robinson. Boseman speelt ook hier een rol van een pionier; en dit keer die van de eerste Afro-Amerikaan die in de Major League van honkbal speelt. Het verhaal speelt zich af in 1947 wanneer de rassenscheiding nog steeds volop aanwezig is. Deze geweldige drama speelt hij samen met Harrison Ford (Branch Rickey) die we vooral kennen van Indiana Jones.

IMDb-rating: 7.5

 

3. Captain America: Civil War

In deze film wordt Black Panther kort geïntroduceerd, maar de eigen film van Black Panther moet dan nog komen. Het is een korte maar memorabele introductie van de nieuwste Marvel superheld. Chris Evans (Captain America) en Robert Downey Jr. (Iron Man) bekleden de hoofdrol van deze Marvel actiefilm. De strijd tussen Iron Man en Captain America breekt los in deze film, waar vele helden van de Avengers filmseries te zien zijn.

IMDb-rating: 7.8

 

2. Avengers: Infinity War

De op één na laatste film van de Avengers filmreeks waar de Marvel superhelden strijden tegen Thanos en de wereld proberen te redden van haar ondergang. Deze film is in hetzelfde jaar uitgebracht als Black Panther en Boseman is in deze film wederom te bewonderen als de Black Panther.

IMDb-rating: 8.4

 

1. Avengers: End Game

De laatste film van de Avengers filmseries waar de Marvel superhelden voor de laatste keer strijden tegen de ravage die de vorige film (Infinity War) heeft achtergelaten. Een mooie afsluiter van de Avengers filmreeks en onwijs spectaculair. Black Panther is hier ook te bewonderen, samen met de andere Marvel superhelden zoals Iron Man (Robert Downey Jr.) en Thor (Chris Hemsworth).

IMDb-rating: 8.4

 

De films van Chadwick Boseman zijn hoe dan ook het kijken waard. Ben jij toch meer een liefhebber van series? Check dan de beste series op Netflix volgens IMDb.