Welke acteurs hebben het hoogste salaris in 2022?

Een manier om enorm veel geld te verdienen is om de grootste acteur in Hollywood te worden. Dit word je helaas niet zomaar en je hebt er toch wel veel talent voor nodig. Gelukkig zit dat bij deze lijst van bestbetaalde acteurs in 2022 wel snor.

10. Joaquin Phoenix

Op nummer 10 staat de legendarische acteur Joaquin Phoenix. Hij was al vroeg in zijn leven actief als acteur maar is waarschijnlijk het meest bekend van grote films als Parenthood (1989), Gladiator (2000) en natuurlijk Joker (2019). Verder komt Phoenix uit een behoorlijk beroemd gezin en heeft hij maar liefst vier broers en zussen. Zijn oudere broer River Phoenix was ook een bekend acteur en muzikant maar is helaas al op 23-jarige leeftijd overleden. Na het enorme succes van de Joker is er nu ook goed nieuws voor alle fans: er zit een Joker 2 aan te komen. Het tweede deel wordt geschreven door Scott Silver en Todd Philips die beiden ook deel één hebben geschreven. De titel wordt waarschijnlijk Joker: folie à deux, verwijzend naar een psychiatrische aandoening dat in het Engels madness shared by two betekent. Dat klinkt in ieder geval al veelbelovend. Joaquin Phoenix zou naar schatting zo’n 20 miljoen dollar ontvangen voor zijn werk in deze opkomende film.

Bestbetaalde acteurs Joaquin Phoenix

9. Tom Hardy

Op nummer negen vinden we de Britse baas Tom Hardy. De 44-jarige acteur is al 20 jaar te zien op zowel de kleine als de grote schermen. Waarschijnlijk ken je hem van Venom-filmreeks of van de televisieserie Peaky Blinders, maar hij heeft nog veel meer films en series op zijn naam staan. Na het succes van Venom (2018) en Venom: Let There Be Carnage (2021) is het nu de beurt aan de derde film in de reeks genaamd Venom 3. De film is op dit moment nog in pre-productie wat inhoudt dat het nog gefilmd moet worden. Toch kan er, afgaande op Tom Hardy’s andere werk, al een goede inschatting gemaakt worden van wat hij dan met Venom 3 zal gaan verdienen. Zijn salaris zal dan ook rond de 20 miljoen dollar zijn! Dat is nog eens een lekker verdienen.

8. Vin Diesel

Vin Diesel is de volgende in de lijst van bestbetaalde acteurs van 2022. De Amerikaanse acteur, die van zichzelf eigenlijk Mark Sinclair heet, is al sinds 1990 werkzaam in de filmwereld. De kans is heel groot dat je hem kent als Dominic Toretto uit de 9-delige filmserie Fast & Furious maar Vin Diesel is ook de stem achter het personage Groot uit de Marvel Universe. Je zou denken dat de fans van de Fast & Furious films al genoeg geluk hebben gehad met de negen delen, maar het geluk kan niet meer op. Er komt ook nog eens een 10e deel aan! Of de film Fast & Furious 10 of Fast X gaat heten lijkt nog niet helemaal duidelijk, maar wat we wel weten is hoeveel Vin Diesel voor deze film zal gaan verdienen. Net als zijn collega Tom Hardy zal Vin Diesel zo rond de 20 miljoen dollar ontvangen voor zijn terugkeer als Dominic Toretto.

7. Chris Hemsworth

Een andere acteur die uit een acterende familie komt, is Australisch acteur Chris Hemsworth. Natuurlijk bekend als Marvel’s superheld Thor is deze acteur regelmatig op zowel het grote doek als het kleine scherm te zien. Begonnen met wat kleinere rollen heeft Hemsworth zich goed weten op te werken. Je kunt hem naast Thor mogelijk ook kennen van de films Ghostbusters (2016), Bad Times at the El Royale (2018) en Extraction (2020). Omdat de Netflix-hit Extraction zo’n enorm succes was, is Chris Hemsworth op dit moment bezig met het filmen van het tweede deel Extraction 2. Het maken van deze sequal zal Hemsworth zo’n 20 miljoen dollar opleveren.

bestbetaalde acteurs ter wereld salarissen 2022

6. Will Ferrell

Een acteur die je misschien niet meteen zal verwachten in een lijst van bestbetaalde acteurs in 2022, is Will Ferrell. De Amerikaanse comedian is al jaren niet weg te denken uit de filmwereld en heeft een behoorlijke lijst aan fantastische films in zijn filmografie staan. Natuurlijk bekend van onder anderen Elf (2003), Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) en Step Brothers (2008), heeft Will Ferrell weer een druk film jaar voor de boeg. Op dit moment heeft hij namelijk drie films in post-productie en drie films in pre-productie. Eén van deze post-productie films is de film Spirited waarin Will Ferrell samen met Ryan Reynolds de hoofdrol vertolkt. Het verhaal van Spirited is gebasseerd op het klassieke Christmas Story verhaal van Charles Dickens. Voor zijn rol als Present krijgt Will Ferrell ook rond de 20 miljoen dollar op de rekening.

5. Dwayne Johnson

Dan zijn we aangekomen bij de top vijf bestbetaalde acteurs van 2022. Op nummer vijf staat niemand minder dan Dwayne “The Rock” Johnson. Johnson is professioneel worstelaar geweest en heeft zijn bijnaam “The Rock” ook aan deze carrière te danken. Hij heeft het worstelen zo’n acht jaar op professioneel niveau gedaan en is toen overgestapt op het acteren; zowel zijn televisie- als filmcarrière is van start gegaan in 1999. Je kunt Dwayne Johnson kennen van onder anderen San Andreas (2015), Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) en van de Fast and the Furious filmreeks. In 2022 is The Rock bezig geweest met de aankomende film Black Adam. Dwayne Johnson speelt in deze film de almachtige Black Adam die door oude Egyptische goden in een tombe is ondergebracht. Na 5000 jaar opgesloten te hebben gezeten komt hij vrij en dat brengt het nodige avontuur met zich mee. Voor zijn rol als Black Adam krijgt Dwayne Johnson maar liefst 22,5 miljoen dollar.

Dwayne Johnson Black Adam

4. Brad Pitt

Het zou natuurlijk geen echte top zoveel zijn zonder Brad Pitt. Hij staat, waarschijnlijk geheel verwacht, op nummer vier in de lijst van bestbetaalde acteurs in 2022. Brad Pitt staat bekend om zijn veelzijdigheid in de filmwereld. Hij heeft een enorme filmografie op zijn naam staan en het is ook mede daarom dat Brad één van de bestbetaalde acteurs in 2022 is. Pitt is al een tijdje wat afwezig geweest op het grote doek en heeft veel achter de schermen aan projecten meegewerkt, maar nu lijkt hij toch weer terug te zijn. En ook nog eens goed nieuws voor de Formule 1 liefhebbers: er komt een Formule-1 film met Brad Pitt en Lewis Hamilton. Voor deze film is dan ook gespeculeerd dat Brad Pitt zo’n 30 miljoen dollar zal gaan verdienen. Zal het salaris van Hamilton dan ook hier in de buurt liggen?

3. Leonardo DiCaprio

Nóg zo’n bekende naam in deze lijst met bestbetaalde acteurs. Leonardo DiCaprio is de nummer drie. De 90’s en 2000’s heartthrob is ook één van de meest bekende (en sommige zullen zeggen beste) acteurs in de filmgeschiedenis. We kennen hem natuurlijk allemaal als Jack in de Titanic (1997) maar je kunt hem ook zeker kennen van Shutter Island (2010), The Revenant (2015) en Once Upon a Time in…. Hollywood (2019). In 2022 is Leonardo hard aan het werk geweest voor de film Killers of the Flower Moon, die momenteel in post-productie is. De film komt in 2023 uit en Leonardo DiCaprio zal ongeveer 30 miljoen dollar krijgen.

leonardo dicaprio salaris

2. Will Smith

Zijn reputatie is er misschien wat op achteruit gegaan na de Oscars, maar Will Smith is toch nog steeds nummer twee in de bestbetaalde acteurs van 2022. Voor velen bekend als de Fresh Prince of Bel-Air, is Will Smith ook te zien in I Am Legend (2007), Aladdin (2019) en de nieuwe hitfilm King Richard (2021). Zijn grote opkomende film is Emancipation die ook in 2023 uit zal komen. De film is in dit moment nog in post-productie maar Will Smith zou maar liefst 35 miljoen dollar gekregen hebben voor zijn acteerwerk.

1. Tom Cruise

En op nummer één van bestbetaalde acteurs van 2022 staat natuurlijk Tom Cruise. De inmiddels 60-jarige Amerikaanse acteur is al sinds de jaren 80 niet weg te denken uit Hollywood. Enorm bekend van de Top Gun- en Mission: Impossible-filmreeks, staat Cruise ook bekend als een enorm goede acteur. Tom Cruise verdient dan ook heel veel per film. Het verbaast je vast ook niet dat hij meer dan 100 miljoen dollar heeft gekregen voor de allernieuwste Top Gun: Maverick. En dat was ook niet voor niks, Top Gun: Maverick is namelijk ook de populairste film van 2022.

Tom Cruise bestbetaalde acteurs 2022

Dat deze mannen cashen, dat mag dus wel duidelijk zijn. Benieuwd welke vrouwen het goed doen in de filmwereld? Check dan het salaris van de bestbetaalde actrice ter wereld.