De acteur levert zijn Golden Globes in

De 58-jarige acteur liet als statement weten zijn gewonnen Golden Globes in te leveren. Hiermee zou hij het standpunt van NBC Universal steunen. Eerder liet televisiezender NBC weten de Golden Globes-ceremonie in 2022 niet uit te willen zenden vanwege het gebrek aan diversiteit binnen de Hollywood Foreign Press Association en de organisatie. Tom Cruise won een Golden Globe voor de beste acteur voor zijn grote rollen in films als Born on the Fourth of July en Jerry Maguire. Ook wist hij het beeldje voor de beste ondersteunende acteur in de wacht dankzij zijn verschijning in Magnolia.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Cruise (@tomcruise)

Na de afgelopen editie in februari was er veel kritiek op de HFPA omdat er volgens velen te weinig journalisten van kleur binnen de organisatie zouden zijn. Op het moment wordt er gezocht naar journalisten van kleur. NBC liet weten deze plannen af te wachten en te hopen dat de show in 2023 wel weer door zou gaan.

Het salaris van Tom Cruise per film levert een dik vermogen op

Tom Cruise behoort zonder enige twijfel tot de top van Hollywood. De 58-jarige acteur speelt al tientallen jaren in scorende- en prijswinnende films als American Made, Mission: Impossible, Oblivion, Rain Man, Top GunJack Reacher en nog talloze meer. Tom Cruise prijkt al jaren boven aan de lijst van bestbetaalde Hollywood-acteurs. Tom verdiende $75.000 voor Risky Business. Voor de Legend uit 1885 steeg zijn salaris naar $500.000. Een jaar later verdiende de acteur zo’n $2 miljoen met zijn rol in de film Top Gun. Na zijn eerdere successen schoten zijn inkomsten steeds harder te lucht in.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Cruise (@tomcruise)

Hij verdiende $3 miljoen voor Cocktail, $9 miljoen voor Days of Thunder, $13 miljoen voor Far and Away, $12 miljoen voor A Few Good Men en The Firm. Dankzij zijn producer-activiteiten verdiende Tom Cruise maar liefst $70 miljoen voor zijn credits op de eerste Mission Impossible film. Daarnaast verdiende bij voor Mission Impossible 3 een bedrag van $75 miljoen.

Zijn totale vermogen wordt momenteel geschat op zo’n $570 miljoen, omgerekend zo’n €470 miljoen.

Wil jij de meest succesvolle films van de Hollywood-acteur bekijken? Lees dan ook over de 10 beste films van Tom Cruise aller tijden.