10. Leonardo DiCaprio

Op nummer tien staat één van de bekendste acteurs aller tijden: Leonardo DiCaprio. Hij is bekend van allerlei films, maar velen zullen toch zeggen dat Inception (2010) één van de beste DiCaprio films is die er bestaat. Op IMDb heeft Inception een nette score van 8.8/10 sterren en dat is ook niet voor niks; de films heeft een indrukkende plottwist die je totaal niet ziet aankomen. Dit is dan ook de film waar Leonardo DiCaprio maar liefst $59 miljoen voor kreeg. Dat is zeker niet niks en toch komt hij met zo’n gigantisch bedrag maar op nummer tien in de lijst van bestbetaalde acteurs en actrices ooit.

9. Jack Nicholson

Misschien is Jack Nicholson niet de eerste Joker die meteen in je opkomt, maar het is er zeker één voor in de boekjes. De inmiddels gepensioneerde acteur staat dan ook op nummer negen in de lijst van bestbetaalde acteurs en actrices. Bekend van onder anderen The Shining (1980), One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975) en Batman (1989) is het toch dankzij de laatste film in het rijtje dat hij op nummer negen mag staan. Hij kreeg namelijk $60 miljoen voor zijn rol als de Joker.

bestbetaalde acteurs ooit

8. Harrison Ford

Op nummer acht vinden we Star Wars legend Harrison Ford. Het is alleen niet door de Star Wars serie dat hij in deze lijst terecht is gekomen. Dat heeft hij namelijk te danken aan zijn (andere legendarische) rol als Indiana Jones. Maar om welke film gaat het dan? Ford lijkt fan te zijn van langlopende movie-saga’s. Hij heeft zijn nummer acht te danken aan de 2008 film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull waar hij maar liefst $65 miljoen voor kreeg. Dit is misschien niet de Indiana Jones film waar je het eerste aan zal denken; de film heeft ook maar 6.1/10 sterren gekregen op IMDb.

7. Tom Hanks

De volgende grote acteur is Tom Hanks. Hij staat op nummer zeven. Hij verdiende namelijk $70 miljoen voor zijn rol als Forrest Gump in de gelijknamige film Forrest Gump (1994). Dit tijdloze verhaal, zowel hilarisch als tragisch, laat de kijker kennis maken met het personage Forrest. Hij lijkt niet veel te gaan bereiken in zijn leven maar boy were they wrong. 

6. Sandra Bullock

Deze lijst gaat over de bestbetaalde acteurs en actrices aller tijden, dus waar blijven de vrouwen? Als enige vrouw op deze lijst vinden we Sandra Bullock. De Amerikaanse actrice is al sinds 1987 op onze schermen te zien en verdient het ook enorm om in deze lijst opgenomen te worden. Je kent haar mogelijk van Speed (1994), The Blind Side (2009) en Bird Box (2018). Maar de rol waardoor zij op nummer zes is beland, is voor haar optreden als Ryan Stone in de 2013 film Gravity. Bullock kreeg het prettige bedrag van $70 miljoen voor deze rol.

hoeveel verdient actrice sandra bullock

5. Robert Downey Jr.

Op het middelpunt van de top tien vinden we Iron Man Robert Downey Jr. En laat dit nou ook de rol zijn waardoor hij op nummer vijf is beland. Een voordeel van meedoen in de Marvel Cinematic Universe is dat je niet alleen in je eigen films speelt, maar ook in die van andere kunt verschijnen. En dat is precies wat Robert Downey Jr. het middelpunt van deze lijst heeft gemaakt. Hij kreeg $75 miljoen voor zijn rol als Iron Man in The Avengers (2012). Lekker bezig!

4. Will Smith

Op nummer vier vinden we Will Smith. Eerder vooral bekend voor zijn rol als Will Smith in de jaren 90 serie The Fresh Prince of Bell-Air, staat de 53-jarige tegenwoordig bekend om zijn daden op de Oscars 2022. Zijn reputatie heeft er misschien wat minpuntjes bij, maar toch staat hij op nummer vier in de lijst van bestbetaalde acteurs en actrices ooit. Deze ranking heeft hij te danken aan het derde deel in de Men in Black-reeks waarin bij $100 miljoen kreeg voor zijn rol als Agent J.

3. Tom Cruise

Aangekomen in de top drie zien we Tom Cruise op nummer drie verschijnen. Misschien had je verwacht dat hij op nummer één zou belanden, maar hij staat toch keurig op de derde plek. En deze plek heeft hij te danken aan zijn terugkerende rol als Pete Maverick in de Top Gun-filmreeks. Tom Cruise krijgt voor deze films namelijk $100 miljoen per film! Geen wonder dat hij zoveel inspraak heeft in de films die hij doet.

tom cruise salaris

2. Bruce Willis

Iemand die ook $100 miljoen heeft gekregen en daarmee op nummer twee is gekomen, is acteur Bruce Willis. Hij kreeg dit enorme bedrag voor zijn rol als Malcolm Crowe in The Sixth Sense (1999). Kortgeleden helaas gediagnosticeerd met de ziekte afasie, heeft Willis ervoor gekozen om met pensioen te gaan. Deze ziekte zorgt er namelijk voor dat je langzamerhand niet meer kunt praten of überhaupt geen taal meer kan begrijpen. Dit is een belangrijk onderdeel van het acteerwerk en maakt het daarom erg lastig door te gaan. Gelukkig hebben we zijn enorme lijst van filmografie om nog voor altijd van te genieten.

1. Keanu Reeves

En dan verrassend op nummer één: Keanu Reeves. Keanu staat bekend als de acteur die nooit ouder lijkt te worden. Als dat echt waar zou zijn dan voorspelt dat veel goeds voor ons én voor hem. Hij is de bestbetaalde acteur aller tijden! Dit heeft hij te danken aan zijn rol als Neo in The Matrix-filmreeks. Hij heeft namelijk $156 miljoen gekregen voor de Matrix sequels. Geen wonder dat hij weer is teruggekeerd in deze rol voor de nieuwste film, als je zoveel geld zou verdienen blijf je deze rol voor eeuwig doorzetten, toch? Maar zo is Keanu Reeves dus totaal niet. Hij heeft zelfs een groot deel van zijn salaris afgestaan aan het special effects en make-up team omdat zij vaak ondergewaardeerd wordt. Gebaren als deze maken Keanu Reeves nóg waardiger om op nummer één te staan.

Anno 2022 cashen acteurs en actrices ook veel. Check wie de bestbetaalde acteurs waren in 2022.