Amsterdam Dance Event 2022: Audio Obscura

Audio Obscura keert aankomende oktober terug tijdens Amsterdam Dance Event. Audio Obscura is een platform dat zich hard maakt voor underground elektronische muziek. Echter is het veel meer dan dat. Audio Obscura is een movement en een wave die door middel van het promoten van nieuwe artiesten het elektronische muzieklandschap willen hervormen.

Om dit zo uniek mogelijk te doen, maakt Audio Obscura gebruik van de meest iconische en historische locaties over de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan feesten op het Amsterdam Centraal Station, De Loft, het majestic Concertgebouw en het Rijksmuseum. Sick!

Door de enorme populariteit heeft Audio Obscura een geweldige reputatie opgebouwd en trekken zij de meest interessante en populaire artiesten aan. Misschien ben je wel bekend met SKALAR, een audiovisuele kunstinstallatie die de perfecte combinatie van kunst en elektronische muziek neerzette; een typisch voorbeeld van waar Audio Obscura voor staat en wat ze voor elkaar kunnen krijgen.

Audio Obscura ADE
Foto door: jordybrada.com

Naut Donders, co-owner van Audio Obscura, vertelt het volgende: “Wij zijn enorm enthousiast dat wij wederom een heel mooi programma hebben kunnen neerzetten met Audio Obscura tijdens Amsterdam Dance Event. Vorig jaar hebben we onze ADE shows voor het eerst bij de RAW Factory georganiseerd, maar dit jaar pakken wij nog groter uit en doen wij er een tandje bij, met name qua productie! Met maar liefst 3 nachtevents, een AA-level line-up en de techno avond op vrijdag belooft het heel speciaal te worden. Wij kunnen niet wachten om onze fans te laten zien wat wij in petto hebben dit jaar!”

Line-up van het Amsterdam Dance Event 2022

De legendarische evenementen op de meest iconische locaties in Amsterdam lijken elk jaar weer de hoogtepunten te zijn van het ADE. Al eerder werd de line-up van de events van Audio Obscura aangekondigd, maar deze is met meer artiesten aangevuld. De events vinden plaats op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober 2022 met als hoofdlocatie het G-Star hoofdkantoor de RAW Factory in Amsterdam.

Het allereerste event is de Audio Obscura x Peggy Gou presents GOU TALK! De naam gaat al hard, maar de tickets voor deze openingsavond gingen nóg harder. Helaas is deze al uitverkocht en dat is niet zonder reden: zo steelt Zuid-Koreaanse DJ Peggy Gou de show en zal zij samen met Audio Obscura de RAW Factory helemaal ombouwen tot een walhalla van échte house muziek.

Audio Obscura ADE 2022
Foto door: jordybrada.com

Ook DJ Ryan Elliott is 20 oktober van de partij. Ryan Elliott staat bekend om zijn veelzijdigheid en heeft veel soorten muziek zijn eigen kunnen maken. Hij is ook bekend van zijn optredens in Berlijnse underground clubs en zal weer met een unieke set te zien zijn. Audio Obscura geeft niet alleen een podium aan de artiesten van morgen, ook grootheden van nu zijn van harte welkom. Zou zijn Eris Drew en Octo Octa back-to-back te zien op de openingsavond. Onlangs was dit magische duo te zien op Dekmantel met een onvergetelijk optreden. De samenwerking tussen deze twee zorgt voor een gegarandeerde top avond met hun unieke ravey sounds. Andere artiesten die op de donderdag te zien zijn, zijn Brain de Palma, Hiver en Sally C. 

21 oktober is de technoavond. Op de vrijdag kun je dus hard gaan met de beste techno artiesten van dit moment. Zo komt de Duitse .VRIL met een fantastische live techno-show die je zeker niet zal teleurstellen. Op deze dag zijn er veel nieuwe namen die samen de gehele line-up opmaken. Denk hierbij aan Afra, Anetha, Courtesy, Ellen Allien, Héctor Oaks en de Nederlandse Van Anh, die allemaal een eigen sound hebben. Ook zullen zowel Blawan en SPFDJ als Dax J en PERC back-to-back te zien zijn. De avond brengt dus een gevarieerde sound met zich mee dat gaat van peak-time club tot experimentele deep listening. Dé droom van iedere technoliefhebber. Aangezien de tickets enorm hard gaan, moet je er snel bij zijn. Hier kan je tickets bemachtigen voor de vrijdagavond.

Het derde event vindt plaats op 22 oktober: Audio Obscura x Adriatique. Op deze laatste avond wordt ADE goed afgesloten met verschillende technohouse, elektro en dance muziek. Zo kun je genieten van de beats van Adriatique, Âme, Mano Le Tough, Marino Canal, Molly en Sofia Kourtesis. Heb je nou meer behoefte aan afrobeats? Dan heb je nog meer geluk want ook Cincity is in the house. Ook dit te gekke feest is helaas al uitverkocht. Wie weet heb je nog de kans op een kaartje door er één te sniperen via Ticketswap of dergelijke. Het is het waard.

ADE Audio Obscura Amsterdam
©KIRSTENVANSANTEN

Alle tickets kun je vinden via deze link naar de officiële tickets website. Voor meer informatie over het festival kun je kijken op de website van Audio Obscura. Check hieronder de gehele line-up:

AO-ADE-2022-Overview-SQR-Alt

In samenwerking met Audio Obscura