SKALAR is een unieke kunstinstallatie

Lichtartiest Christopher Bauder en musicus Kangding Ray zijn het creatieve brein achter SKALAR. Zij reflecteren met hun kunstinstallatie op het belang en de oorsprong van menselijke emoties. Dit doen ze door muziek, licht én beweging samen te brengen. De kunstinstallatie bevindt zich in de Gashouder in Amsterdam. Uniek aan deze locatie is het feit dat de ruimte waarin de kunstinstallatie zich bevindt, helemaal rond is. Als bezoeker kan je hierdoor volledig rondom het kunstwerk lopen. Bovendien ben je vrij om de show te ervaren op je eigen manier. Liggend, staand, dansend of dromend: van niets wordt gek opgekeken.

SKALAR

Variatie in emoties

Tijdens de getoonde loop worden er met behulp van tientallen spiegels verschillende beelden gecreëerd. Zo kan het zijn dat je het ene moment opgaat in gouden, serene bakens van licht, om vervolgens naar strakke, hoekige lichtstralen te kijken of rode lichtstralen die de ruimte vullen. Op sommige momenten is geluid afwezig, om daarna plotseling te ontspringen in een ritmische beat of een harde dreun. Die variëteit in geluid, licht én beweging zorgt ervoor dat je tijdens de loop een verscheidenheid aan verschillende emoties ervaart.

SKALAR

Makkelijk binnenlopen

Het feit dat er een loop (een zichzelf herhalende schakel van gebeurtenissen) wordt getoond, maakt het bezoek aan SKALAR makkelijk. Je kan net zo lang blijven als je zelf wil en kan op elk gewenst moment aansluiten om te kijken naar de kunstinstallatie. Jonge kinderen zijn hierbij van harte welkom. Hun interactie met de kunstinstallatie, bijvoorbeeld door de lichtstralen achterna te rennen en ze proberen te vangen, zorgen voor een extra impuls. SKALAR is daarom erg leuk voor een gezinsuitstap, al leent het zich ook goed om te bezoeken met je vriendengroep of tijdens een originele date.

SKALAR

SKALAR ervaar je vanuit je gevoel

Bauder en Ray zeggen dat je wat je voelt zich niet in de ruimte bevindt, maar in je hoofd. Mocht jij de kunstinstallatie een bezoek willen brengen, bereid je dan dus voor op een persoonlijke, mooie ervaring. Bestel nu je tickets, want SKALAR zal maar te zien en ervaren zijn tot woensdag 5 februari. Houd bij het kopen van je ticket in de gaten welke dag je boekt. Tijdens drie weekenden zullen Bauder en Ray namelijk liveoptredens verschaffen. Deze live shows zullen een intensievere en uitgebreidere versie zijn van de normale loop. In de weekenden zal, naast de liveshows, ook de normale expositie te zien en ervaren zijn. De data en openingstijden van de liveshows en expositie vindt je op de website van SKALAR.