Date-night. Hier wat inspiratie voor als je inspiratie nodig hebt voor jullie leukste dates.

Date idee 1: Houd een picknick

Kinderachtig? Nope, juist romantisch. Deze date-klassieker wordt vaak vergeten, maar is mega leuk om te doen. Al helemaal als je zelf (of met zijn tweeën) de hapjes hebt klaargemaakt. Ook de locatie van de picknick is erg belangrijk, het kan prima in een park of in de achtertuin. Maar nog romantischer is het bos, in de duinen of een haven. Bonuspunten als je de zonsondergang gaat bekijken. Pak die laatste paar mooie zomerdag nog even mee en organiseer deze leuke verrassing voor haar.

Date idee 2: Doe een dansworkshop

Als je meisje graag haar heupen losgooit, is dit haar ideale date. Regel dat je samen een dansworkshop kunt gaan volgen. Het is een actieve bezigheid, dus goed voor je conditie en een romantische dans als de tango of de salsa kan voor hoge temperaturen zorgen. En ik hoor je al denken: ‘ik dans niet’. Maar zet die mannelijke trots eens opzij en probeer lol te hebben. Dat gaat je hiermee gegarandeerd lukken!

Date idee dans

Tip: met een drankje van tevoren gaat het allemaal wat makkelijker.

Date idee 3: Stand-Up Comedy avond

Misschien moet je hierbij even zoeken, maar in elke stad zijn er wel stand-up comedy avonden in de lokale pub of bar te vinden waar je voor een klein bedrag naartoe kan. Een hele avond lekker ontspannen samen lachen met een drankje in de hand. Wat wil je nog meer?

Date idee 4: Museum(nacht)

Een beetje cultuur snuiven in een museum met haar favoriete schilderijen, kunst of design is natuurlijk al leuk op zichzelf, maar een stuk spannender is de Museumnacht. De musea zijn dan open van ongeveer 19.00 tot en met 02.00 uur. Vaak worden er speciale activiteiten georganiseerd, zoals gastoptredens van musici. Dit jaar is de museumnacht van 2 november tot 3 november. Ook dit jaar belooft het weer een feest te worden.

hond uitlaten date idee

Date idee 5: Honden uitlaten

Het klinkt als een klusje dat je deed als 10-jarig jochie voor een paar centen, maar hear me out. Dierenasielen willen hun honden vaak het beste leven geven dat ze kunnen, maar hiervoor hebben ze niet genoeg mankracht. Daarom zijn ze blij met alle hulp die ze kunnen krijgen. Eén belletje naar het asiel en je hebt een heerlijke wandeling met je meisje en leuk beestje voor de boeg. En wie weet, als jullie er klaar voor zijn, nemen jullie hem wel mee naar huis.

Een leuke activiteit is vaak het begin van een nog gezelligere avond, mits de date goed gaat. Voorkom een avond op de bank door deze meest-gemaakte date fouten te voorkomen