Foto via: M&S

Vervaag de grens tussen casual en formeel

Kies voor mooie stoffen en geef je kledingkast een (grown) upgrade. Door ervoor te zorgen dat je casual look iets formeler wordt, kan dit een enorm stijlvolle switch geven aan je outfit. Tevens kan je dit ook andersom doen. Zorg ervoor dat je nette kleding niet te formeel blijft. Het is aan te raden om veschillende blazers aan te schaffen. Je zal namelijk deze namelijk steeds vaker dragen: op werk, verjaardagen en natuurlijk bruiloften. Tevens kan er smart uitzien zonder een pak te dragen.

 

Kies de juiste fit

De meeste van jullie zullen het moeten accepteren, je lichaam begint langzamerhand op die van een vader te lijken. Tevens zijn er manieren om je man boobs te verbergen. Voorkom dat je te strakke kleding gaat dragen. De skinny fit is op jongere leeftijd meer acceptabel dan in deze fase van je leven. Omarm dan ook de relaxed tapered fit jeans en getailleerde jackets. Dit zijn items die je goed kan rocken en tegelijk lang meegaan!

Kwaliteit boven kwantiteit

Dit is de gouden regel in je dertiger jaren. De meesten hebben onderhand wel een kledingkast die rijkgevuld is. Echter bestaat je eigen collectie vaak uit een afwisseling van goedkope en dure artikelen. Zorg ervoor dat je minder koopt, maar wel beter! Vervang je goedkope items door kwalitatief goede kledingstukken die het investeren meer dan waard zijn.

 

Stop met experimenteren

Op deze leeftijd kan je de felle extravagante kleding beter vermijden. Keep it simple! Dit betekent echt niet dat je je saai moet gaan kleden. Je mag natuurlijk met trends meegaan, maar maak het niet te gek. De meeste trends zijn namelijk gericht op de jeugd, laat dan dan ook aan hen over. Jij zal op deze leeftijd onderhand zelf moeten weten wat jou goed staat, wat je stijl is en wat je totaal niet kan rocken.

Jouw handtekening

Naast het vervangen van goedkope items door kwalitatief hoge producten, is het van belang dat je je pakket uitbreidt. Als je onderhand hebt ontdekt welke fit je het beste staat, welke jackets je goed rockt en welk t-shirt als gegoten zit, is het tijd om je collectie aan te vullen. Het is totaal niet erg om dezelfde kledingstukken te kopen in variërende stoffen of kleuren. Integendeel! Dit zal jouw kenmerkende stijl bepalen, jouw handtekening.

Trends komen en gaan, maar jouw stijl blijft

 

Blijf in shape

Als je er zelf fit uitziet, is het ook veel gemakkelijker om bepaalde outfits te dragen. Dit betekent niet dat je eruit hoeft te zien als een jonge god, maar een beetje moeite kan geen kwaad. Daniel Craig zou een minder goede 007 zijn geweest als hij er niet zo fit uitzag in een pak.

Er zijn genoeg manieren om jouw stijl op en top te krijgen in je dertiger jaren. Ben je net de dertiger gepasseerd? Dat is geen enkel probleem na het lezen van dit artikel over de beste outfits in de veertiger jaren.