Een eerste date is geen therapiesessie

Het zoeken naar wederzijdse interesses en andere overeenkomsten is iets wat we zeker kunnen aanraden. Doe dit echter wel op het gebied van hobby’s, kwaliteiten en andere leuke bezigheden. Er zijn weinig goede redenen om een band te gaan creëren door wederzijds liefdesverdriet in het verleden. Het is niet gek wanneer jullie date- en relatieverleden op een gegeven moment het onderwerp van gesprek is, maar houdt dit wel minimaal. Er zijn zat leukere onderwerpen waar jullie het over kunnen hebben. Zo niet, is het wellicht niet zo’n geschikte match..

Daten MAN MAN

Teveel praten, praten en praten tijdens het daten

Te veel ongemakkelijke stiltes moet je natuurlijk vermijden, maar de kracht van zelfverzekerdheid zit vaak in stiltes. Kijk maar naar de beste publieke sprekers en zelfverzekerde mensen. Ze zijn niet bang voor een stilte en geven anderen tijd om na te denken. Goed lopende gesprekken zijn essentieel voor een geslaagde date, maar geef de ander ook ruimte om hier invulling aan te geven. Wanneer je geen stiltes hebt gehad, maar jij ruim 80% van de tijd aan het woord bent geweest, zal de date voor jou waarschijnlijk beter zijn verlopen dan voor haar.

Te erg je best doen

Een overgroot deel van de mensen zal tijdens een date iets extra z’n best doen. Je wilt zo goed mogelijk voor de dag komen en een goede indruk achterlaten op je date. Te erg je best doen zal echter resulteren in het tegenovergestelde. Doe dingen wat extra wanneer jij je er goed bij voelt en niet omdat je denkt dat het moet om je date te imponeren. Vrouwen vinden het tot op zeker hoogte net zo leuk om achter een man aan te zitten als andersom, dus geef ze hier ook ruimte voor.

Daten MAN MAN

Te opdringerig post date

Een berichtje na de date over dat je een leuke tijd hebt gehad en het graag nog een keer zou doen is geen enkel probleem. Net zoals tijdens de date moet je haar hier ook wat ruimte gunnen. Neem niet te veel afstand, maar zorg ervoor dat het voor jullie allebei leuk blijft om tijd en moeite in de ander te steken. Wanneer één van jullie vrijwel geen moeite hoeft te doen, is voor velen de lol er snel van af.

Voor de mannen die zo’n date nu écht succesvol hebben afgerond en nu een relatie hebben, gefeliciteerd! Echter is het hier nog niet voorbij, want ook mannen in relaties maken vaak dezelfde fouten.