Blue Bird Air Force bus

Het avontuur van Will, Kristin, baby Roam en hond Rush begon in California. Daar maakten ze een roadtrip langs de kust, terwijl ze sliepen in hun SUV. Kristin werd vervolgens al snel gefascineerd door het leven in een bus. Vanuit deze fascinatie en interesse begonnen ze te zoeken. Al werden ze al snel tegengehouden door een paar factoren. Hun werk, schulden en vele spullen vormden obstakels. Uiteindelijk, door minimalistisch te leven en hun baan aan te passen op hun nieuwe levensstijl, waren ze toch in staat de stap te maken. Het stel kocht een Blue Bird Air Force bus, die ze vervolgens omdoopten tot een waanzinnige camper.

Air force busAir force bus

De camper is van alle gemakken voorzien

De Blue Bird Air Force bus uit 1992 werd oorspronkelijk gebruikt door de luchtmacht. Hij is ongeveer 17,5 vierkante meter groot en 9,5 meter lang. Will en Kristin hebben de bus een totale make-over gevonden. Zo vind je er een uitgebreide keuken, slaapplekken, een opslagplaats, een werkplek en een badkamer.

bus Air force bus camper camper

Handigheidjes in een huis op wielen

Om de ruimte handig in te delen, heeft het stel een paar handigheidjes toegepast. Zo kan de kraan van de keuken naar buiten worden gedraaid, om een buitendouche te creƫren. Onder het tweepersoonsbed bevindt zich een opslagplek. Verder ontbreekt het de bus aan niets. De keuken heeft onder andere een oven, koelkast en fornuis. Ook is er genoeg plek voor eventuele logees.

Zelfvoorzienend anno 2020

Het keukenblad van de Air Force bus is gemaakt van wel heel bijzonder materiaal. Dit materiaal is namelijk afkomstig van de Jacksonville Beach pier die in 2016 door een orkaan werd verwoest. Het stel maakt ook handig gebruik van het dak van de bus. Aan de ene kant bevindt zich een dek waar ze onder andere yoga en golf kunnen uitoefenen. Aan de andere kant hebben ze zonnepanelen bevestigd. Zo kunnen ze hun eigen energie opwekken en kunnen ze zo lang van de weg afblijven als ze zelf willen.

Air force bus camper

Make-over tot camper

Will en Kristin zijn overigens niet de eerste die een bus een gave make-over geven. Een ander stel toverde bijvoorbeeld al eens een schoolbus naar camper om. Op het YouTube Channel van Will en Kiristin is te volgen hoe het leven in de bus hen bevalt.