Wie is David Mendes da Silva?

Davide Miquel Mendes da Silva Gonçalves, oftewel David Mendes de Silva (geboren op 4 augustus 1982 in Rotterdam), is een oud-voetballer die gespeeld heeft voor clubs als Sparta, AZ, NAC Breda en zelfs het Nederlands elftal. In april 2000 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal toen hij met Sparta Rotterdam aantrad in de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Na enkele wedstrijden meldde Newcastle United zich bij de Rotterdamse voetballer om hem voor enkele miljoenen over te nemen. Dit bod heeft hij na overleg met Sparta laten liggen.

Tijdens zijn eerste seizoen bij de Bredase voetbalclub NAC in 2005 toonde AZ al interesse in de voetballer. Uiteindelijk is hij in de zomer van 2006 overgestapt naar AZ. Daarnaast heeft Mendes da Silva nog meegespeeld in onder andere het Nederlands elftal, waar hij in 2007 debuteerde in de wedstrijd tegen Rusland. In 2009 werd hij landskampioen en tussen deze twee jaar kwam hij zeven keer uit voor het Nederlands elftal.

Verdacht gedrag van de oud-international

Begin augustus 2022 is de oud-voetballer opgepakt. Dit gebeurde tijdens een feest voor zijn veertigste verjaardag. Hij had de aandacht getrokken van de recherche na dat hij de laatste weken grote bedragen contant geld op nam. Ze dachten dat hij misschien wilde gaan vluchten. Mendes da Silva werd al verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen.

Beslag gelegd op miljoenenvilla

De officier van Justitie Rotterdam heeft afgelopen 23 augustus voor een bedrag van iets onder de 715.000 euro beslag laten leggen op de villa in Barendrecht. De voetballer heeft zijn villa maar te koop gezet voor een vraagprijs van 1.850.000 euro. Zelf had hij deze in 2016 gekocht voor een prijs van 417.865 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 1 miljoen euro. Een winst van dik 850.000 zou je denken, dat genoeg is om het bedrag van het beslag te kunnen betalen.

De vrijstaande villa heeft een woonoppervlakte van 372 vierkante meter. In totaal zijn er acht kamers, waaronder vijf slaap- en drie badkamers. De woning is verdeeld over drie woonlagen met ook nog een kelder. Daarnaast bevindt zich ook een bioscoop, een wellness ruimte met sauna, een Turks stoombad en een jacuzzi in het huis. Duidelijk dus dat de oud-voetballer baadde in luxe.

Zie hieronder foto’s van de villa of check de website van BekendeBuren:

beslag villa oud voetballer nu te koop villa oud voetballer beslag gelegd villla te koop oud voetballer